Muokattu: 6.2.2020 klo 18:40.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2020 ---,---,---


Puppe siirtyi autuaimmille maille 5.2.2020
Oma kasvattini ja omassa tarhassa suurimman osan aikaansa ollut Kekkeruusin Puppe siirtyi ns. autuaimmille metsästysmaille eilen. Pupelle puhkesi paha sokeritauti ja muitakin sairauksia oli näkyvissä eläinlääkärin tarkastuksessa. Tuli eteen päätös koiran lopettamisesta ja niin myös tehtiin. Puppe haukkuu varmaan iloisesti sisarensa Pinnin kanssa tuon puoleisessa, jos sellaista sattuu olemaan olemassa. Puppe sai viettää viimeiset vuotensa Urjalassa Toinin ja Eikan hoidossa ja sai siellä hyvää hoitoa ja arvostusta. Kiitokset vielä teille sinne Urjalaan Pupen hyvästä hoidosta. Puppe oli hyvä ja mukava koira.

Astutusuutinen Kekkeruusin kennelistä 30.1.2020
Suunnitelmissani on ollut jo pidemmän aikaa pentueen teettäminen olman kennelin koirilla. Sen ensimmäinen aste on toteutunut, kun astutin Aksulla Ellin kahtena peräkkäisenä päivänä. Astutukset tapahtuivat 29. ja 30. pv tammikuuta. Astutukset onnistuivat hyvin ja pentuja on odotettavissa 63 kantopäivän jälkeen. Nyt vaan täytyy toivoa, että Elli tiinehtyy normaalisti.

Kajaanin Tamminäyttely avasi toimintavuoden 12.1.2020
Uusi vuosi aloitettiin perinteisesti Kajaanin KV-näyttelyllä, jonne oli tullut 33 suomenpystykorvaa. Tuomarina toimi Mari Lackman. Oma koirani Kylkisalon Aksu oli rodun paras ja sai arvostelussa VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP CACIB. Ryhmäkilpailussa Aksu pääsi kuuden joukkoon, mutta ei saanut sijoitusta tällä kertaa. Kekkeruusin Enne sai arvostelun KÄY-ERI KÄK3 SA PN4. Ennen käytös alkaa varmistumaan ja tulevaisuudessa on odotettavissa vieläkin parempia tuloksia. Viimeisen pentueeni edustajana kisaan osallistui Kekkeruusin Hilu, joka saavutti tuloksen AVO-ERI AVK2. Hilu aristaa vielä näyttely-ympäristöä, mutta näyttää kehittyvän koko ajan varmempaan suuntaan.

Katsaus menneeseen - vuosi 2019
Vuoden vaihteessa on ollut tapana vilkaista päättyneen vuoden tapahtumiin omien koirien ja kasvattieni osalta. Jalostuksen puolella oli kennelissäni pennutuksen kannalta välivuosi. Edellisestä pentueestani jätin kotiin Halli-nimisen uroksen, mutta yhteiselo Aksun kanssa ei ottanut sujuakseen. Aksu höykytti jatkuvasti Hallia ja niinpä aloin etsiä Hallille uutta kotia. Uusi paikka Hallille löytyi Puolangalta ja koira pääsi todella hyvään perheeseen. Siellä kaikki tykkäävät Hallista ja koira on näyttänyt jo kykynsä myös metsästyksessä.
Jalostuskoiraksi hankkimani Kylkisalon Aksu alkaa olla valmis tehtäväänsä, sillä se sai kuluneen vuoden aikana viimeisen merkittävän tittelin, kun se sai Kuhmon KV-kokeessa haukkumallaan LINT-1/84p. tuloksella Suomen Käyttövalion arvon. Aksua käytin jalostukseen vuoden aikana kerran, kun se astui 12.1. kasvattini Vickyn. Seuraavana päivänä em. pariskunta oli Kajaanin KV-näyttelyssä vastakkain, kun valittiin rodun kauneinta koiraa. Aksu oli ROP ja Vicky puolestaan VSP. Aksu eteni yllättäen vielä ryhmäkehässä RYP2-sijalle. Pentue Vickyn kanssa onnistui hyvin, tulevaisuus näyttää niiden iskukyvyn. Aksulle syntyi myös joulukuun astutuksesta toinen pentue Ruotsissa asuvalle Bellis -nimiselle nartulle. Kävimme Piteåssa katsomassa pentuja maaliskuun lopulla.
V-pentueen tytöt olivat taas menestyjiä laajalla rintamalla. Vellamon saama julkisuus ns. 'paremmissa piireissä' tuli esille Champions of Champions 2019 -kisassa. Siellä tuli voitto ensin kotimaisten rotujen kisassa ja lopuksi kaikkien rotujen yleisen sarjan voitto. Sen kunniaksi joimme pullakahvit myös täällä Nakertajassa. Vellamo oli myös rotujärjestön päänäyttelyn kirkkain tähti kolmannen kerran peräkkäin, jossa se sai taas BIS1-tuloksen.
Vieno onnistui saamaan ansimmäisenä V-pentueesta KVA-tuloksen, kun se voitti tammikuussa Ilmajoen KV-kokeen ekapäivän tuloksella LINT1-89 p. ja CACIT. Vicky sai puolestaan KVA-arvoon oikeuttavan tuloksen, kun se voitti syyskuussa Kuhmon KV-kokeen toisen päivän kisan tuloksella LINT1-87 p. ja CACIT. Tällä tuloksella Vickyn toinen CACIT oikeutti Kansainvälisen Käyttövalion arvoon. Tämä C.I.T -titteli tuli vuoden vaihteessa Vickylle. Tällä tavalla Vicky on toinen kasvattamani koira (Pinnin jälkeen) joka on saanut tuon tittelin. Samassa Kuhmon KV-kisassa omistamani Aksu oli toinen tuloskella LINT1-84 p. VaCACIT ja FI-KVA. Osallistuin Aksulla Kainnuun pm-kokeeseen ja siellä molempina päivinä saatiin LINT1-tulos. Lauantaina tulos oli 84 p. ja sunnuntaina 83 p. Lohkovalinnassa emme sitten onnistuneet, emmekä Ylivieskan marraskuisissa KV-kokeissa. Ylivieskan toisena päivänä Aksulle oli pöytä katettuna, mutta hän ei halunnut käyttää annettua tilaisuutta hyväkseen peltoteerillä.

Haluan jälleen kerran tuoda julki oman osuuteni ja Kekkeruusilaisten menestymisen perustan. Se on ainostaan omien kasvattieni omistajien aktiivisuudesta kiinni, menestyykö kennelissä kasvatetut koirat. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä! Nykyisellään hyvät ihmisuhteet tuntuva yhä tärkeämmiltä.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Miellyttävää ja Onnekasta Koiravuotta 2020 !!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------