Muokattu: 30.11.2018 klo 22:30.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2018 ---,---,---


Aksulle vahvistus Alankomaiden muotovalioksi 26.11.2018
Kylkisalon Aksu sai vahvistuksen Alankomaiden muotovalion arvon hyväksynnästä tänään. Tämä valionarvo tuli Amsterdamin näyttelykäynnin seurauksena, jolla reissulla Aksu sai kaikissa kolmessa näyttelyssä rotunsa parhaan tittelin. Suuret kiitokset koiran onnistumiseen kuuluu Sari Laitiselle, joka huolehti kaikesta ja esitti Aksun tällä reissulla!

Kennelin koirien kuulumisia 19.11.2018
Käytiin porukalla Ylivieskan KV-kokeessa viikonloppuna 17.-18.11.2018. Mukana olivat minun Aksun lisäksi Matti ja Vicky sekä Pauli ja Vieno. Lauantai oli kovin tuulinen päivä, eikä kukaan saanut kunnollista tulosta. Meidän koirat jäivät nollatuloksille ja voittajakoirankin tulos oli vähän päälle 70 pisteen, ei CACIT jakoa. Sunnuntaiksi tuuli tyyntyi ja tuloksia voitiin odottaa aivan eri tavalla. Vicky onnistui loistavasti ja 91 pisteen LINT-1 tulosken, sijalle 3. Vienolle kirjattiin LINT-3/51p tulos ja Aksu jäi hakupisteille. Aksulle sattui arvonnassa molemmille päiville merenrannan maastot ja lauantaina linnut olivat arkoja, eivätkä antaneet haukkua yhtään. Sunnuntain maasto sitten oli tyhjä. Aksu sai molempina päivinä hausta täydet 10 pistettä. Omalta osaltani masentava viikonloppu, mutta iloitsen vilpittömästi Vickyn saamasta ykkösestä. Onnittelut Vickylle ja Matille!

Kennelin koirien kuulumisia 11.11.2018
V-pentueen ulkomuodollisesti menestynein koira Kekkeruusin Vellamo sai vastaanottaa huikean potin Jyväskylä näyttelyviikonloppuna. Ensin lauantaina koira voitti rodun, sitten ryhmän ja lopulta koko näyttelyn. Se on huikea tulos, kun tässä NORD-näyttelyssä esitettiin yli 3700 koiraa. Vellamon tulos kokonaisuudessaan oli: VAL-ERI, VAK1 SA PN1 NORD SERT ROP RYP-1 BIS-1. Sunnuntaipäivänä Jyväskylässä järjestettiin sitten KV-näyttely ja siinä Vellamo oli luonnollisesti mukana. Nyt jatko tyssäsi ryhmään, mutta kolmostila siellä on myös hieno saavutus. Tulos kokonaisuudessaan oli: VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB ROP RYP-3. Paljon onnea Pertulle ja Vellamolle! Julkaisen kuvia, kunhan saan niitä?
Perjantaina 9.11. koirani Elli kävi eka kertaa kokeessa Vaalassa. Linnut olivat kovin arkoja, mutta kuitenkin saimme LINT-3/57 pisteen tuloksen. Sillä päästään näyttelyissä käyttöluokkaan. Jatkamme harjoittelua.

Aksun polvet tarkastettiin uudelleen 31.10.2018
Sain tänään ajan eläinlääkärille Aksun polvien uusintatarkastusta varten. PEVISA:n polvitulos Aksulle olisi vanhentunut 2.11. ja se täytyy uusia, jos ensimmäinen tarkastus on tehty koiran ollessa alle kolmivuotias. Marja Ojalehto tutki Aksun polvet ja totesi niiden olevan erittäin hyvässä kunnossa - tulos 0/0. Samalla kertaa laitatin klinikalla omistamieni koirien rokotusten tiedot Omakoiraan, josta ne nyt näkyvät Omakoira -sovelluksella puhelimesta. Siellä näkyy, että rokotukset ovat voimassa ja myös se, mihin asti voimassaolo ylettyy. Hieno sovellus, jota kannattaa käyttää!

Kennelin koirien kuulumisia 23.10.2018
E-pentueen ensimmäinen koesuoritus kirjattiin Kekkeruusin Ennelle 12.10. ja se oli todella loistava saavutus LINT1/79p. Onnittelut siitä ja pääsystä näyttelyiden käyttöluokkaan. Enne näyttää olevan pentueen kaikkein varhaiskypsin ja edessä on loistava tulevaisuus. Toivotaan hyvien lintusyksyjen tulevaisuutta, jotta koira pääsee näyttämään kykyjään käyttö- ja näyttelypuolella.
Aksun kanssa käytiin Sotkamon Laakajärvellä kokeessa, mutta onni ei ollut myötä metsässä. Löydettiin kaikki kolme löytömahdollisuutta, mutta koiran löydöiksi kirjattiin vain yksi puusta löytynyt teeri lyhyen haukun saattelemana - nollatulos. Omilla metsästysmaillani ei ole lintuja. Metsäreissut turhauttaa, kun viikon kävelemisen tuloksena on saatu pelkästään hirvikosketuksia. Meinaan välillä ladata akkuja odotellen parempia aikoja.

Kennelin koirien kuulumisia 14.10.2018
Kävimme uudestaan Aksun ja Ellin kanssa Ruotsissa metsällä syys-lokakuun vaihteessa. Luvat oli minulla sinne 10 päivälle, mutta viimeinen päivä täytyi jättää käyttämättä sään vaihtumisen takia. Sinne tuli lumi maahan ja asumistilamme olivat tarkoitetut kesäisiin yöpymisiin. Siksi päätimme Matin kanssa palata kotiin vähän aikaisemmin. Onnistumisia metsällä tuli ihan mukavasti - hyviä haukkuja ja muutamia tiputuksia. Reissu palveli hyvin tarkoitustaan, koska hain ainoastaan molemmille koirille varmuutta lintutyöskentelyyn. Samalla myös vakuutuin siitä, että Elli on tarpeeksi hyvä koira käytettäväksi jalostukseen. Se osaa työskennellä linnuilla erittäin hyvin ja haukkuääni on loistava.
Aksun kanssa kävimme paikallisessa kokeessa Kajaanissa ja tuloksena on LINT2/72p. Vielä jäätiin pikkusen tavoitteesta. Jatketaan yrittämistä.

Kennelin koirien kuulumisia 10.9.2018
Koekauden tärkein kisa, eli piirinmestaruustaisto käytiin Kuhmossa 8.-9.9. Mukaan kelpuutettiin 11 parasta koiraa tulosten perusteella ja edellisen vuoden mestari. Kasvattini Vieno oli kolmannella varasijalla osallistumiseen, mutta pääsi kuitenkin mukaan molemmille päiville, kun toinen kasvattini Vicky oli sairaana. Vieno onnistui erinomaisesti sunnuntain kisassa ja voitti sen tuloksella LINT1/83p. Sillä tuloksella Vieno pääsi jatkoon, eli lohkovalintaan. Onnittelut vielä tätäkin kautta Vienolle ja hänen läheisilleen!
Aksu osallistui myös molempina päivinä kisoihin, mutta onni ei ollut myötä. Maastot ja tuomarit olivat molempina päivinä hyviä, joten tulokselle olisi ollut hyvät mahdollisuudet. Tulokset olivat LINT3/60p. ja LINT2/65p. Täytyy jatkaa harjoittelua.

Kennelin koirien kuulumisia 3.9.2018
Koe- ja metsästyskausi on polkaistu käyntiin myös Kekkeruusin kennelin koirien osalta. Aksu osallistui Mäntyharjun kansainväliseen kokeeseen 21.8. ja Kajaanin kokeeseen 22.8. Tulokset olivat melko vaatimattomat: LINT3 ja LINT0. Siitä syystä läksimme harjoittelemaan Ruotsin Norlandiaan ja siellä saimme Aksulle ja Ellille hyvää treeniä ja myös tiputuksia. Aksulle jopa raavas metso. Tuo Ruotsin reissu oli todella hyvä harjoitus koko syksyä ajatellen, vaikka se laittoi tällaisen vanhan ukonrähjän aika koville.
Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna osallistuin Aksun kanssa Kuhmon KV-kokeeseen ja siellä tuloskunto alkoi aukenemaan. Lauantaina saatiin LINT2 pisteillä 73, joka olisi voinut hyvinkin olla pari pistettä korkeampi Aksun tekemillä töillä. Sunnuntaille saatiin sitten huipputulos LINT1 pisteillä 91. Se riitti kisassa kolmanteen sijaan ja VaraCACIT:iin. Tällä tuloksella varmistettiin paikka pm-kisaan, joka pidetään ensi viikonloppuna Kuhmossa. Tämä viikko levätään ja kerätään voimia seuraavaan koitokseen.

Aksu Amsterdamissa 9.-12.8.2018
Aksu pääsi Sarin ja Pinjan mukaan Maailman Voittaja - 2018 näyttelymatkalle Amsterdamiin viime viikon loppupuolella. Aksu oli käyttäytynyt naisseurassa asiallisesti ja kehässäkin oli tullut menestystä. Torstaina oli Beneluxmaiden voittajanäyttely, perjantaina KV-erikoisnäyttely ja sunnuntaina Maailamanvoittaja-2018 näyttely. Saamieni tietojen mukaan Aksu olisi ollut ROP kaikissa näissä edellä mainituissa näyttelyissä. HATTUTEMPPU - ei hassumpaa. Suuret kiitokset Sarille ja Pinjalle Aksun kuljettamisesta, hoitamisesta ja esittämisestä! Kiitokset myös Niinalle perjantain näyttelyssä esittämisestä! Tapahtumista oli saatu otettua useita erinomaisia kuvia, joita laitan kuukauden kuviin ja Aksun kuvakansioon lähiaikoina.

Elli ja Enne PEVISA:ssa 25.6.2018
Kekkeruusin E-pentueen ensimmäiset PEVISA -tarkastukset on suoritettu, sillä tänään Elli ja Enne osallistuivat Kajaanissa järjestettyyn joukkotarkastukseen. Molemmilla koirilla olivat polvet ja silmät kunnossa, eikä perinnölisiä sairauksia havaittu. Tämän tarkastuksen merkitys on jalostuksen kannalta ratkaiseva, koska tässä havaitut virheet joko rajoittavat tai estävät kokonaan koiran jalostuskäytön. Suosittelen kaikille kasvateilleni tätä tarkastusta, mutta silloin koiran täytyy olla vähintään vuoden ikäinen. Polvien osalta tarkastus täytyy uusia, jos se on tehty alle kolmen vuoden vanhana.

Tuulin H-pentujen kuulumisia 11.6.2018
Kekkeruusin H-pennut ovat olleet nyt uusissa kodeissaan neljä viikkoa. Olen yrittänyt seurailla pentujen kehitystä ja laittaa vielä painoja kotisivuille taulukkoon. Sieltä on hyvä seurata kehitystä ja mahdollisesti verrata oman pennun varttumista muihin pentuihin tai pentueisiin. Nämä H-pennut ovat kasvaneet tasaisesti kukin omalla tasollaan. Olen saanut myös sellaisen vaikutelman, että pennun ottajat ovat olleet tyytyväisiä hankintoihinsa ja sehän on tässä kasvatustyössä kaikkein tärkein asia. Toivon pennuille ja heidän omistajilleen antoisia hetkiä koiriensa kanssa! Samalla toivotan myös hyvää kesää !

Tuulin pennut luovutusiässä 14.5.2018
Kekkeruusin H-pennut tulivat 7 viikon vanhoiksi ja niiden luovutus alkoi samana päivänä. Luovutettavat pennut pestiin, madotettiin ja annettiin ohjeistus pennun hoitamiseen ja opettamiseen kirjallisessa muodossa. Ostajat vaikuttivat tyytyväisiltä valitsemiinsa yksilöihin ja se tuntuu aina kasvattajasta hyvältä. Ensin läksi Hulivili Mikkeliin ja seuraavaksi luovutusvuorossa ollut Hippu meni myös Mikkelin Haukuvuoreen. Tänään kolmantena luovutettu pentu Hessu meni Sotkamon Pohjavaaralle. Huomenna Helmi lähtee Kuhmoon ja samoihin aikoihin tyttäreni Heidi rupeaa käyttämään Hilua yön seutuna kotonaan täällä Kajaanissa. Päivähoitoon Hilu tulee kotiin jäävän Hallin kaveriksi meille tänne.
Toivotan onnea ja menestystä uusien koirien omistajille! Mielestäni olette saaneet hyvät pennut haltuunne. Rekisterikirjat tulivat tämän päivän postissa ja Hessu kerkesi juuri saamaan kirjat mukaansa. Hulivili ja Hippu saavat ne tällä viikolla postin kautta.

Tuulin pennut kuuden viikon iässä 7.5.2018
Kekkeruusin Tuulin pennut tulivat tänään kuuden viikon ikään. Aamulla tehtiin punnitus ja yritetään illalla ottaa muutama kuva. Pentujen pitäminen ulkotiloissa alkaa olla nyt mahdollista, kun ilmat hieman lämpenivät. Pihapiirissä liikkuminen on tullut kuvaan mukaan ja pennuilla on paljon ihmettelemistä. Viime perjantaina pennuille laitettiin tunnistussirut ja eilen illalla laitoin rekisteröinnin vireille Kennelliittoon. Rekisterikirjojen pitäisi keretä tulla ennen luovuttamista. Lisäsin uudet tiedot painotaulukkoon ja laitan myöhemmin kuvia H-pentujen osioon.
Kaikille pennuille on nyt löytynyt paikka, koska päätin jättää yhden uroksen kotiin. Sen nimeksi tulee Halli ja nimen antamiseen liittyy pieni tarina. Kun kävin aikanaan kansakoulua, oli aapisessa kunkin kirjaimen kohdalla pieni rimpsu sillä kirjaimella alkavia sanoja. H-kirjaimen kohdalla luki: Heikkilän Halli haukkuu. Toisaalta, talo jossa asumme, on alkuperäiseltä nimeltään ollut juuri Heikkilä, niin nimen antaminen on mielestäni looginen.

Tuulin pennut viiden viikon iässä 30.4.2018
Kekkeruusin Tuulin pennut tulivat tänään viiden viikon ikään. Taas tehtiin punnitus ja yritetään illalla ottaa muutama kuva. Pentujen kasvu ja kehittyminen on ollut aivan tavallista, eikä mitään yllättävää ole kehityksessä ollut. Painoissa on kylläkin eroja, mutta ne ovat kehittyneet jokaisen yksilön osalta tasaisesti. Lisäsin uudet tiedot painotaulukkoon ja laitan myöhemmin pari kuvaa H-pentujen osioon.
Ruskea- ja mustapantainen poika eivät ole vielä löytäneet uutta omistajaa. Oston sijaan kyseeseen tulee myös uroksen sijoittaminen.

Tuulin pennut neljän viikon iässä 23.4.2018
Kekkeruusin Tuulin pennut tulivat tänään neljän viikon ikään. Taas tehtiin punnitus ja yritettiin ottaa muutama kuva. Pentujen saaminen yhteiseen kuvaan on on aika vaikea operaatio, mutta sain niistä otettua muutaman suttuisen otoksen. Pentujen kasvu ja kehittyminen on ollut aivan tavallista, eikä mitään negatiivista ole kehityksessä ollut. Painoissa on kylläkin eroja, mutta ne varmaan tasoittuvat ajan myötä. Lisäsin uudet tiedot painotaulukkoon ja pari kuvaa H-pentujen osioon.

Tuulin pennut kolmen viikon iässä 16.4.2018
Kekkeruusin Tuulin pennut tulivat tänään kolmen viikon ikään ja suoritin pentujen punnituksen ja matolääkkeen antamisen ensimmäistä kertaa. Pennut alkavat viihtyä myös jalkeilla ja liikkuminen kehittyy hurjaa vauhtia. Pentulaatikko käy jo liian ahtaaksi ja laitojen yli tullaan sujuvasti. Tällä viikolla aloitetaan lisäruoan antaminen ja samalla opetellaan myös raakaan jauhelihaan. Vähitellen mennään koirataloon päiväseltään ja muut talon koirat pääsevät tutustumaan pentuihin. Laitan painotiedot H-pentujen osioon ja päivän mittaan varmaan myös kuvan pentueesta, kunhan lapset heräävät päiväuneltaan.

Tuulin pennut kaksiviikkoisia 9.4.2018
Kekkeruusin Tuuli on hoitanut hyvin pentuettaan ja ne alkavat olla aikamoisia möykkyjä. Silmät ovat alkaneet aukeilla ja pentulaatikossa tehdään jo pieniä kävelyharjoituksia. Punnitsin pentujen painot ja otin niistä ryhmäkuvan tänään, kun niille tuli kaksi viikkoa täyteen. Painot ovat kehittyneet oikeaa tahtia ja muutenkin pentue on aika tasainen. Tietoja sekä kuvia on nähtävissä näillä sivuilla Pentueet => H-pentue osiossa.

Aksun C.I.B vahvistettiin 6.4.2018
Kylkisalon Aksun kansainvälisen muotovalion arvo C.I.B vahvistettiin Belgian konttorissa 23.3.2018. Arvosta tuli vahvistuskirje ja myös tilaamani kunniakirja eilen. Aksulla alkaa olla koossa näyttelypuolen tärkeimmät tittelit ja jatkossa käymme näyttelyissä harvakseltaan. Rodun päänäyttely ja Messukeskuksen näyttely tullenevat olemaan ohjelmassa tärkeimmillä sijoilla. Kiitokset ja onnittelut myös Aksun kasvattajalle Seppo Jurva-Sihdolle Ilmajoelle! Mielestäni Aksu on huippukoira kaikissa suhteissa.

Kekkeruusin kennelissä juhlapäivä 26.3.2018
Kekkeruusin kennelissä on tänään monenlaista juhlaa. Viimeisten menestyneiden pentueiden äiti Kekkeruusin Tuuli täyttää tänään 8 vuotta. Sen lisäksi V-pentueen jäsenet, jotka ovat olleet aika lailla esillä viime aikoina, täyttävät 4 vuotta. Paljon onnea synttärisankareille Vellamolle, Vickylle, Vienolle, Varpulle, Vekulle ja Veka-Hulille! Juhlapäivää kaunisti vielä Tuuli omalta osaltaan, sillä HÄN pyöräytti uuden pentueen tänään. Ensimmäinen syntyi aamulla ennen seitsämää ja viimeinen vähän vaille kaksi. Pentuja oli yhteensä kuusi, 3 urosta ja 3 narttua. Kaikki ovat puhtaan värisiä (ainakin vielä tarkasteltuna). Yhdelläkään ei ollut kannuksia ja painoa oli 284 grammaa ja siitä ylöspäin. Painot ja muukin pentujen seuranta tulee osioon Pentueet. Tästä pentueesta tulee H-pentue, koska koirat ovat rodultaan suomalaista kansallisaarteistoa, niin niiden nimet ovat myös suomenkieliset (alkukirjainta myöten).

Näyttelymenestystä Vellamolla 24.3.2018 Kemijärvellä
Kekkeruusin Vellamo kävi ryhmänäyttelyssä Kemijärvellä Pertun kanssa ja Paavo-pappa oli kyytimiehenä. Perttu halusi saada Vellamosse arvostelun hänen arvostamaltaan ulkomuototuomarilta Marja Talvitieltä. Marja oli tuomarina Vellan ensimmäisessä näyttelyssä Kajaanissa RC-juniori -kehässä. Vella voitti silloin koko näyttelyn RC-juniori -tittelin ja sai luonnollisesti kannustusta myös arvostellelta tuomarilta. Näin ollen Perttu ja Marja kohtasivat jälleen Vellamon arvostelun puitteissa. Tässä Kemijärven näyttelyssä Vellamo arvostettiin rotunsa parhaaksi yksilöksi ja se pääsi kilpailemaan ryhmäkehään. Siellä tuomarina oli Markku Kipinä ja myös hän arvosti Vellomon koko ryhmän parhaaksi koiraksi. Näyttelyn kauneimman koiran valitsi sitten taas Marja Talvitie ja hänen valintansa kohdistui taas Vellamoon - eli se oli BIS-1. Todella hieno suoritus, koska näyttelyssä oli koiria ilmoitettu 533 kpl. Suuret onnittelut Pertulle ja Vellamolle !!! Kaksi näyttelyn kauneimman koiran titteliä peräkkäisinä viikonloppuina - aika vakuuttavaa.
Vellamosta on mielestäni erittäin hieno (Aimo Sutisen ottama) kuva KUVAT -kansiossa Vellamon hakemistossa.

Näyttelymenestystä Vellamolla 18.3.2018 Rokualla
Kekkeruusin koiria oli useampikin Rokualla järjestetyssä SPJ:n päänäyttelyssä. Siellä parhaan mahdollisen tuloksen saavutti jälleen kasvattini Kekkeruusin Vellamo, joka voitti koko näyttelyn - oli siis BIS-1. Minulla oli näyttelyssä mukana myös muita kasvattejani, jotka ovat saaneet hyviä arvosteluja muualla, mutta tällä kertaa sijoitukset olivat niin mitättömiä, että niitä on turha luetella erikseen näillä sivuilla. Omia koiriani esitti Noora erittäin hyvällä ammattitaidolla ja kasvattieni omistajat onnistuivat myös hyvin omien koiriensa kanssa. Kiitokset teille kaikille tästä suorituksesta. Esitimme myös kasvattajaryhmän, mutta sekään ei ollut tuomarin mieleen.
Suuret onnittelut Pertulle ja Vellamolle sinne Simoniemeen päänäyttelyn voiton uusinnasta! Pertun ja Vellan esitys oli jäätävän hyvää kaikin puolin. Laitan kuukauden kuviin otoksen Suomenpystykorvien Kauneuskilpailujen Valtikan Hatijasta - 2018, kunhan saan kuvia Ampalta.

Näyttelymenestystä Vienolla 3.3.2018
Kekkeruusin Vieno kävi Ruotsissa Kalixissa 3.3. erikoisnäyttelyssä ja se esitettiin siellä käyttöluokassa. Laatuarvostelussa tuli Exellent 3 Ck. Tuo Ck vastaa Suomen SA-arvoa ja Ruotsin sääntöjen mukaan jokaiselle koiralle käyttöluokassa jaetaan SERT, jos ne ovat saaneet tuon Ck:n. Tällä tavalla Vienosta tuli Ruotsin muotovalio ja sen myöntämisen jälkeen myös POHJ MVA. Paljon onnea saavutuksesta Vienolle, Riikalle ja Paulille sinne Veneheittoon!!! Edellisellä viikolla Vieno oli valittu Pohjois-Pohjanmaan Pystykorvakerhon parhaaksi koiraksi linnunhaukkutuloksissa. Kuva Vienosta palkintoineen kuukauden kuvana.
Kävimme Ellin kanssa Juukassa näyttelyssä, jossa sille annettiin tulos: NUO-EH NUK4. Tulos ei ollut päätä huimaava, vaikka Noora esitti Ellin varsin taitavasti ja myös Elli esiintyi hyvin. Suuret kiitokset Nooralle Ellin esittämisestä. Täytyy yrittää taas jossakin vaiheessa uudelleen.

Tuuli astutettiin Sepolla 26.1.2018
Kekkeruusin Tuuli on astutettu Loukkaharjun Nikkarin Sepolla 26.1.2018, joka oli koirien kolmas astutus tähän palaan. Astutus tapahtui myös kahtena edellisenä päivänä ja jokainen tapahtui luonnollisena astumisena. Kiinni oloajat olivat 10 - 11 min. Minulla oli niin hyvä luottamus uroksen omistajan taholta, että sain pitää Seppoa omassa tarhassa astutusten ajan, jolloin luonnolliseen astutukseen edellytykset täyttyivä erinomaisesti. Kiitokset vielä Olli Iso-Herttualle luottamuksesta! Pennutuksesta maininta myös Pentukauppa -sivulla.

Uswasta C.I.B Turun KV-näyttelyssä 20.1.2018
U-pentueen Uswa oli Turun KV-näyttelyssä lauantaina tyttärensä Bedlam Quunvalon kanssa ja menestys oli erinomainen. Tuomarina oli pystykorvia harvoin arvostellut ulkomuototuomari Tuire Okkola. Uswa sai tuloksen VAL-ERI VAK1 SA PN2 CACIB. Quunvalo sai tuloksen JUN-ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Uswan saama CACIB mahdollistaa kansainvälisen muotovalion arvon saamista, mutta viralliseen vahvistamiseen FCI:ssä menee yli puoli vuotta. Kun urosten puolella Vickyn jälkeläinen Iku-Tiera sai jälleen SERT:n ja sijoittui loppukehässä VSP:ksi, voidaan todeta kekkeruusilaisten jälkeläistenkin pärjäilevän kohtuullisesti näyttelykehissä. Onnittelut Pauliinalle hyvästä menestyksestä!!!

Kekkeruusilaiset Kajaanin KV-näyttelyssä 14.1.2018
Vuoden ensimmäinen näyttelykäynti kasvateillani ja Aksulla oli täällä kotinurkilla Kajaanin Pallohallissa viime viikonloppuna. Menestys oli erinomainen, kun kaikilla neljällä kasvatillani saatiin laatuarvostelu erinomainen. Mukana olivat kasvateistani Uska, Vieno, Elli ja Enne. Vieno otti ROP:n ja Uska VSP:n. Lisäksi Elli saavutti ensimmäisen SERT:n PN2-sijalla ja se sai myös VARACA:n. Kun Vienon saama CACIT menee aikanaan Ellille, voidaan sen olevan kokonaisuudessaan hyvä saavutus. On valitettavaa, että lupaavin kasvattamistani nuorista uroksista Elmo ei päässyt näyttelypaikalle, vaikka oli ilmoitettu. Esiintyneistä koirista Enne arasteli näyttelypaikkaa ja häntä ei tahtonut pysyä ylhäällä. Kasvattajaluokassa esiinnyttiin laatuarvostelussa ja saatiin ROP-KAS tulos ja päästiin isoon kehään. Valitettavasti siellä ei tullut menestystä kasvattajaryhmässä. Myöskään Vieno ei päässyt viitosryhmän kehässä sijoitetuille paikoille. Sijoitukset esiintymisjätjestyksessä:
Uska: AVO-ERI AVK1 SA PU1 CACIB VSP
Aksu: VAL-ERI VAK1 SA PU2 VARACA
Elli: NUO-ERI NUK1 SA PN2 SERT VARACA
Enne: NUO-ERI NUK3
Vieno: VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB ROP
Suuret kiitokset omien koirieni menestymisestä kuuluu ammattitaitoiselle esittäjälle Noora Korhoselle. Hän sai Aksun ja Ellin esiintymään tosi hyvin. On annettava tunnustusta myös muille kasvattieni omistajille, kun he ovat tuoneet koiriaan näyttelyyn ja sillä tavalla kasvatustyöni pysyy esillä, KIITOS !!! Kuvia koirista tulee kotisivuilleni aikaa myöten. <

Vicky ja Aksu Kouvolan KV-kokeessa 6.-7.1.2018
Vuoden ensimmäisinä tapahtumina kävimme Matin kanssa Kouvolassa kokeissa. Osallistuttiin molempina päivinä hyvin järjestettyyn perinteiseen kokeeseen, johon pääsy Aksun osalta selvisi vasta perjantaiaamuna. Lauantain kokeeseen osallistui 25 koiraa ja Aksu onnistui haukkumaan VOI2-tuloksen pistemäärällä 67 ja sijoittui sillä tuloksella sijalle kuusi. Vicky oli epäonninen, koska maasto oli tyhjä linnuista. Sunnuntain kisasta jäi paljon koiria pois, koska keli muuttui entistä haastavammaksi. Yhdellä haukulla ja pikku uusinnalla Aksu sai kokoon 60 pistettä ja voitti sillä tuloksella sunnuntaipäivän kisan. Kun Vickyn onni oli vähän kääntynyt parempaan suuntaan, sille löytyi yksi lintu ja siitä kympin haukku. Vickyn pistemäärä oli 59 ja sillä irtosi kakkossija. Olimme luonnollisesti tyytyväisiä sijoituksiimme. Aikamoisena yllätyksenä tuli vielä sijoittuminen Suomen CUP -kisassa, sillä Aksu sijoittui koko kisan kakkoseksi, heti isänsä Pettukangas Roxyn jälkeen. Vickyn sijoitus tässä lajissa oli viides sija, joka lienee kohtuullinen näyttö käyttöpuolelta erinomaisen näyttelytausta omaavalta koiralta. Olin erittäin tyytyväinen Vickyn ja Aksun saavutuksiin. Oli valitettavaa, että Vieno ei päässyt tähän kisaan kiiman alkamisen takia.

Summa summaarum - vuosi 2017
Vuoden ensimmäisenä päivänä on tapana vilkaista taaksepäin, eli vuoden 2017 tärkeimpiin tapahtumiin. Tänä vuonna pentueita ei syntynyt, koska katsoin tarpeelliseksi pitää Tuulilla välivuoden pentueiden suhteen. Omalta osaltani panostin voimavarani paljolti Aksun menestymiseen ja siinä kyllä onnistuin mielestäni melko hyvin. Aksusta tuli viime vuoden aikaan Suomen, Ruotsin ja Norjan muotovalio ja näillä arvoilla sille annettiin myös Pohjoismaiden muotovalion arvo. Kun Aksu sai vielä Messuhallin näyttelyistä HeW-17 tittelin ja CACIB:n, sille voidaan hakea Kansainvälisen muotovalion arvoa C.I.B. Käyttöpuolella Aksu sai kansainvälisessä Kuhmon kokeessa toisen päivän kovimman tuloksen 92 p. ja sille myönnettiin myös CACIT sillä tuloksella. Kun edellisen päivän voitto meni Vickylle ja sille myös CACIT, voidaan kisaan olla kovin tyytyväisiä. Em. tuloksella Aksu pääsi Metsopoikakisaan ja nappasi siellä kakkostilan, vaikka tulos jäi vaatimattomaksi. Käyttöpuolen kokeista on vielä mainittava Vienon AVO1 tulos ja vielä loppysyksystä kova VOI1-tulos CACIT:n kera Ylivieskan KV-kokeesta, tulkitsen V-pentueen käyttöpuolenkin olevan kunnossa. U-pentueen Uswa nappasi myös loppusyksystä AVO1-tuloksen ja silla se sai Suomen ja Viron muotovalion arvot realisoitua. Kasvatieni kirkkain tähti on ollut kuluneella kaudella Vicky, joka on kolmen pohjoismaan muotovalio ja lisäksi niiden maiden päänäyttelyn voittaja. Edellisten lisäksi Vicky on Venäjän muotovalio. Edellisen pentuesisaret Vieno ja Vellamo eivät jää paljon jälkeen, sillä Vienolla rupesi asiat onnistumaan loppusyksystä erinomaisesti. Vellamo on kaunis koira ja Perttu osaa esittää sen tosi taitavasti, mutta käyttötulokset antavat vielä odottaa itseään. E-pentueen tähti on ollut Emma, joka on loistanut Englannin näyttelyissä. Se sai jo vuoden vanhana Englannin muotovalion arvon ja on suuri tähti siellä. Elmo näyttää kehittyvän erittäin kauniiksi urosmaiseksi koiraksi ja sille on odotettavissa vielä paljon hyvää menestystä. Valitettavasti Ekon ura näyttää tyssäävän hammaspuutoksiin ja se jäänee kotikoiraksi. M-pentueen Meira esiintyi vielä kesällä voitokkaasti veteraanien luokassa näyttelyssä ja Joulupäivänä kiiri korviimme suru-uutinen Meiran omistajan Virven menehtymisestä pitkällisen sairauden murtamana.

Haluan taas tuoda julki oman osuuteni ja Kekkeruusilaisten menestymisen perustan. Se on ainostaan omien kasvattieni omistajien aktiivisuudesta kiinni, menestyykö kennelin koirat. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Onnekasta Koiravuotta 2018 !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------