Muokattu: 18.7.2021 klo 20:25.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2021 ---,---,---


Hilun pentue 2 viikkoa vanhoja, päiv. 18.7.2021
Kekkeruusin Hilun pentue täytti tänään kahden viikon iän. Kaikki pennut ovat kasvaneet tasaisesti ja painot ovat likimain tasoissa. Emä hoitaa niitä hyvin ja imettää monta kertaa päivässä. Pennuilla kaikilla on jo silmät auki ja ne liikuskelevat laatikossa jonkin verran. Pennut ovat vielä helppohoitoisia, koska emä puhdistaa ja ruokkii ne. Tarvitsee vain huolehtia emän ruokinnasta. Toisaalla pentujen kohdalla on esitetty J-pentujen tietoja painoista ja mukana on myös tuoreita kuvia.

Hilun pentueesta kaksi narttua vapaana, päiv. 16.7.2021
Kekkeruusin Hilun pentue täyttää ensi sunnuntaina kaksi viikkoa. Kaikilla pennuuilla on silmät auki, joten ne pääsevät katselemaan "muolimaa" hieman laajemmin. Kaksi nartuista on vapaana lähtemään hyviin koteihin. Toivottavasti niille löytyy asettamieni kriteerien täyttävät omistajat. Jos löytyy nartuista kiinnostuneita, ottakaa yhteyttä vaikka sähköpostilla. Keskustellaan sitten tarkemmin.

Näyttelyissä onnistumisia Ilmattarella ja Impillä, päiv. 11.7.2021
Ilmatar osallistui ensimmäistä kertaa aikuisten sarjaa näyttelyssä Laukaassa 10.7. junioriluokassa. Tuloksena oli hieno menestyminen, sillä Ilmatar oli nartuista paras ja vielä jopa rotunsa paras. Kokonaisuudessaan tulos oli JUN-ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Tuomarina toimi Harry Tast. Toinen onnistuja viikonloppuna oli Impi, joka osallistui Oulussa lauantaina KV-näyttelyyn ja sunnuntaina NORD-näyttelyyn. Impi esiintyi nuorten luokassa molempina päivinä. Lauantaina Impi sai tuloksen NUO-ERI NUK1 SA, mutta narttujen kehässä ei tullut sijoitusta. Sunnuntaina oli likellä tulla jättipotti, mutta vielä silloinkin löytyi yksi paremmin sijoitettu narttu. Kuitenkin tulos oli huippuhyvä NUO-ERI NUK1 SA PN2 VARA-SERT VARA NORD-SERT. Kasvattajana olen tietenkin tyytyväinen kasvattieni menestymisestä ja sain vaikutelman myös koirien omistajien olleen innoissaan koiriensa edesottamuksista.
Tänään sunnuntaina myös oma pentueeni täytti yhden viikon. Kasvavat pikku hiljaa pentulaatikossa emän ruokkiessa niitä. Emä hoitaa pentujaan hyvin ja on parantanut myös omaa syömistään, jolloin äidin maidon luulisi riittävän.

Hilulle syntyi pentue, päiv. 5.7.2021
Eilen illalla 4.7.2021 syntyi Kekkeruusin Hilulle pentue, jossa on kaksi urosta ja kaksi narttua. Pennut syntyivät pari päivää etuajassa ja olivat painoltaan 200 - 250 gramman väliltä. Eletään pentujen ensimmäistä päivää ja on ennenaikaista sanoa mitä niistä kehittyy, mutta odotukset ovat korkealla. Pennut ovat virkeitä ja emä hoitaa niitä tunnollisesti.
Hilu on tyttäreni Heidin omistama koira ja on minulla jalostuslainassa. Hilu on mielestäni erittäin hyvä koira ja sillä on loistavat luonteen ominaisuudet. Astutin sen omalla uroksellani Kylkisalon Aksulla, joka on ollut minulle mieluinen uros.
Tästä pentueesta tulee Kekkeruusin kennelin J-pentue, jolloin kaikkien koirien nimet alkavat j-kirjaimella. Laitan pentujen tietoja ja kuvia näille sivuille, kunhan kerkiän.

Kuulumisia kesän alussa, päiv. 16.6.2021
Tänään oli omalla kohdallani useampia positiivisia tapahtumia. Saimme Tertun kanssa molemmat toisen annoksen koronarokoitteesta ja suoja sitä tautia vastaan pitäisi olla nyt kunnossa. Harrastuspuolella tein lisää rajoittamisia, sillä sain irtisanottua omalta kohdaltani kehätoimitsijan, LINT-palkintotuomarin ja ylituomarin tehtävät. Se päätös tuntui helpottavalta, koska en enää viihtynyt kyseisissä tehtävissä. Nyt kaikki aikani on omien koirien kanssa harrastamisen käytössä.
Koirien kasvattamista kuitenkin aion jatkaa. Olen saanut kasvattieni omistajista hyviä ystäviä ja aion laajentaa vielä tätä tuttavapiiriä.

Kuulumisia kesän kynnykseltä, päiv. 1.6.2021
Tänään koirillani oli pesupäivä. Kaikki kolme koiraa pestiin ja irtonainen kuollut karva puhallettiin föönillä kuivatuksen yhteydessä pois. Kaikkien turkit tulivat hyvään kuntoon ja kutiava irtonainen pohjakarva ei ole kiusaamassa koiriani. En ole vielä aloittanut lenkittämistä koirilleni pyörän vierellä, mutta se tapahtuu lähipäivinä. Vaihdettu lonkkanivel on saatava vakuuttavaan toimintakuntoon ennen raskaampaa rasittamista. Paraneminen on kuitenkin tapahtunut kiitettävällä tavalla. Jospa syksyllä pääsisi vielä metsään koirien kanssa!

Huijausviesti lähetetty minun nimissä päiv. 30.4.2021
Tämän viikon tiistaina oli murtauduttu minun sähköpostin laatikkoon live-tilillä. Siellä oli laadittu puutteellisellä suomenkielellä tiedote, jossa muka minä olisin joutunut ryöstön kohteeksi Saksassa Berliinissä. Minulta oli viety rahat ja puhelin, tarvitsin ystävieni apua rahan lainaamiseen, 2300 €:n verran. Minut oli sen mukaan viety psykiatriseen sairaalaan ja tarvitsin apua kotiin pääsemiseen. Tämä kaikki oli siis huijausta. Asia on tutkinnassa.
Todellisuudessa olin tuona murtautumispäivänä juuri kirjautunut Kuopion Yliopistolliseen sairaalaan. Siellä tehtiin minulle lonkkaan tekonivelen vaito-operaatio. Leikkauksen jälkeisenä ensimmäisenä päivänä alkoi tulla puheluita minulle, mahdollisesta Saksan reissun vaikeuksista. Onneksi kaikki olivat tulkinneet sen huijaukseksi. Pääsin pois sairaalasta 29.4. ja olen nyt toipilaana kotona. Vointi on hyvä ja näillä näkymin leikkaus näyttäisi onnistuneen hyvin.

Kuulumisia Kekkeruusilta 1.3.2021
Pari kuukautta on kulunut edellisestä päivityksestä, koska toiminoissa koirarintamalla Kekkeruusin kennelissä on ollut hiljaista. En ole pystynyt lenkittämään koiriani, kun oma lonkka vaivaa liikkumista. Aksulla on ollut "räkätauti", jota yritetään nyt hoitaa nenäpunkkilääkkeellä. Aksu ja tytöt liikkuvat kyllä omassa juoksutustarhassa useamman kerran päivässä. Hilu on meillä Ellin seurana ja molemmilla tytöillä näyttää menevän keskenään hyvin.
Olen yrittänyt ahkeroida Haukkukuninkaiden taustatietojen keräämisessä ja siinä asiassa ollaan loppusuoralla. Pian pääsen lähettämään pohjatiedot Lahtisen Heidille jatkokäsittelyyn. Sitten alkaa odottelu lonkkaleikkaukseen Kuopioon ja valmistautuminen siihen.

Katsaus menneeseen - vuosi 2020
Vuoden vaihteessa on ollut tapana vilkaista päättyneen vuoden tapahtumiin omien koirien ja kasvattieni osalta. Jalostuksen puolella oli kennelissäni pennutuksen kannalta Ellin vuoro osallistua jalostukseen. Astutin Ellin omalla uroksellani Aksulla ja tulos oli aika lailla onnistunut. Röntgenissä Ellin mahassa todettiin olevan 10-11 pentua, joten aikamoinen lauma oli tulossa. Pennutusta varten yritin saada tietoja tällaisen ylisuuren pentueen teettämiseen, koska pentue oli Ellille ensimmäinen. Sain arvokasta tietoa ystäviltäni Jari Forssilta ja Olavi Mustoselta ja ne tiedot olivat tarpeen. Ellin pennuista jäi henkiin 7 kappaletta ja ne saatiin hyviin koteihin. Oli myös yksi surullinen tapaus, kun lupaava nuori narttupentu menehtyi auton alle jääneenä alle puolen vuoden iässä metsästystilanteessa tielle palattaessa. Oman kilpailu-urani keskeytin toistaisesti, enkä osallistunut yhteenkään haukkukokeeseen omilla koirillani. Syynä oli se, etten kokenut enää olevani toivottu henkilö näissä kainuulaisissa pystykorvien piireissä, joten pysyttelin poissa.
Koiratoiminnassa vuosi 2020 oli Koronavuosi ja kaikki kenneltoiminta oli erikoisten järjestelyjen piirissä. Omat kasvattini eivät osallistuneet juuri ollenkaan kenneltoimintoihin, joten aikaisemman kaltaisia tuloksiakaan ei tullut.

Sain taas yhden pentueen maailmalle ja samalla sain hyviä ystäviä itselleni uusista pentujen omistajista. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä! Nykyisellään hyvät ihmisuhteet tuntuva yhä tärkeämmiltä.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Miellyttävää ja Onnekasta Koiravuotta 2021 !!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kennelin koirat

Muut toiminnot