Muokattu: 5.4.2020 klo 12:07.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2020 ---,---,---


Ellin pennut viikon iässä - päiv. 5.4.2020
Ellin pentue on tullut tänään viikon ikään. Niiden painot ovat selvästi alle vastaavien pentujen painoihin verrattaessa. On kuitenkin muistettava, että pentue läksi ns. "viikon takamatkalta", kun ne syntyivät 59 kantopäivän jälkeen. Pennut ovat muuten virkeitä ja elämänhaluisia, joten niistä on odotettavissa täysipainoisia koiria. Olen ottanut yhtyttä muutamiin ostaja ehdokkaisiin käytännön järjestelyistä sopiakseni. Olen sopinut heidän kanssaan, että minä valitsen kullekin ostaja ehdokkaalle mielestäni hänelle parhaiten sopivan pennun. Esittelen sen sitten kameratekniikkaa käyttäen ja esitä kysymyksen: "Ota tai jätä?". Tämä järjestely on mielestäni sopivin tällaiseen tautiseen aikaan.

Ellille pentue - päiv. 30.3.2020
Eilinen päivä oli sunnuntai ja monelle lepopäivä - meille jotain aivan muuta. Ellin pentueen odotus ja sen lähestyminen aiheutti jatkuvaa lemmön mittauksia emältä. Lämmöt kävivät alhaalla ja rupesivat sitten kipuamaan ylöspäin sunnuntaina 29.3. aamulla. Elli aloitti pentujensa synnyttämisen klo 11:03, jolloin ilmoille tuli ensimmäinen urospentu. Sitten tuli kolme tyttöä ja niiden jälkeen kuollut poika. Sitten saatiin taas pari tyttöä, jolloin elossa olevista muodostui kuusikko. Elli yitti vielä työntää ihmisten ilmoille lisää pentuja, mutta mitään ei tullut. Kun oli tiedossa, että pentuja on vielä sisällä, oli käännyttvä ammattilaisten apuun ja mentävä klinikalle. Siellä leikkauksen avulle synnytyskanavassa tukkeena ollut pentu poistettiin ja saatiin vielä pelastettua kaksi tervettä urospentua. Nyt yöllä pentulaatikossa temmeltää emän seurana kahdeksan pentua. Itselle tästä seuraa valvottuja öitä - niinkuin tämäkin. Laitan jengin kuvan kuukauden kuviin ja tietenkin sitten aikanaan pentujen seurantaan I-pentueen nimellä.

Elli eilen röntgenissä - päiv. 26.3.2020
Kävimme eilen Ellin kanssa taas varmistamassa pentueeseen liittyviä asioita eläinlääkärin vastaanotolla. Sielle otettiin toinen herpes-rokoite, joka tulee ottaa viikkoa ennen synnytystä. Samalla halusin varmistaa pentueen koon röntgenkuvauksen avulla. Pentujen kehittyminen on jo tässä vaiheessa siinä pisteessä, että röntgenkuvassa niiden kallot ja selkärangat näkyvät. Oli aika yllättävää, että pentujen määrä on valtava, nimittäin 9 - 11 kpl. Eläinlääkäri antoi tällaisen lukeman, koska pentuja on hieman limittäin Ellin mahassa ja tarkkaa lukua ei saa. Sieltä on siis kymppikerho odotettavissa. Yritän tehdä kaikkeni, että mahdollisimman moni pennuista saataisiin elävien kirjoille. Pennuista on ollut kova kysyntä ja minä ilahduttaisin niin mielelläni mahdollisimman monta perhettä myymällä heille kansalliskoiran pennun.
Tänään oli synttärijuhlia aivan olan takaa. Tuuli-äiti täytti 10 vuotta ja on juhlimassa sitä Putkosjärvellä poikani Juhan luona. Samassa pihapiirissä Kallen ja Sallan luona asustelee Tuulin veli Tikki. Varmaan viettävät yheisiä juhlia. V-pentue viettää myös synttäreitä tänää ja heille tulee 6 vuotta täyteen. H-pentue viettää niin ikään tänään synttäreitä ja heille tulee 2 vuotta täyteen. Suuret onnittelut kasvattajalta kaikille sankareille !!!

Elli tänään ultrassa - pentue odotettavissa - päiv. 2.3.2020
Kävimme tänään Ellin kanssa ultrassa, jossa katsottiin mahassa olevia mahdollisia pennun alkuja. Kyllähän niitä sieltä löytyi ja eläinlääkäri sai laskettua ainakin neljä alkiota. Tarkempaa lukua en halunnut edes tivata, koska se selviää vasta viikko ennen synnytystä röngenkuvan avulla. Silloin saa aika tarkan lukumäärän pentujen määrästä, vaikka sukupuolet ovatkin vielä silloin piilossa. Olen oikein tyytyväinen siihen, että astutus näyttää onnistuneen ja se tuottaa ilmeisesti Ellille ensimmäisen pentueen. Pentueen syntymä pitäisi tapahtua samana päivänä, kuin Aksu täyttää 5 vuotta, eli 2.4.2020. Tiedotan tilanteista näiden sivujen kautta.

Yhteenveto osallistumisistani Kainuun LINT-toimintaan 27.2.2020 mennessä
Olen kirjoittanut edellisessä viestissäni luopumisesta ja jatkossa varmaan luopumisia täytyy jatkaa tuomaroinnin puolella. Ajattelin kuitenkin tarkastella aikaa taaksepäin omistamieni koirien menestyksestä tässä kainuulaisessa ympäristössä.
Koirien ns. paremmuutta on arvioitu vuosittain ja valittu kerhon paras koira erilaisten kriteerien mukaan. Minun omistama koira on sattunut saamaan tämän tittelin 7 kertaa. Seuraavaksi eniten näitä titteleitä on saanut Jari ja Pirjo Appelgrenien koirat ja niitä on kertynyt 4 kpl. Kauko Kilpeläisen koirille tilaston mukaan on jaettu 3 kpl ja Pekka Puurusen koirille 2 klp kerhon parhaan koiran titteleitä. Tosin kerhon kotisivuilla on aukko vuosien 1998 - 2000 osalta. Sinne on kopioitu vuodet 2001 - 2003 toiseen kertaan sille paikalle.
Toinen kilpailumuoto koirille on ollut kerhon mestaruuskisat. Sillä minun omistama ja ohjaama koira on voittanut kisan viisi kertaa. Vastaavasti seuraavaksi eniten voittoja on saavuttanut tässä kisassa Kauko Kilpeläinen kaksi kertaa ja Erkki Tuominen myös kaksi kertaa. Muut koirien omistajat ovat saaneet yksittäisiä voittoja. Tietolähteenä olen käyttänyt kerhon kotisivuja.
Tähän mennessä olen käyttänyt omaa koiraa LINT-kokeessa 301 kertaa ja näyttelyssä 168 kertaa. Eihän ne tulokset ole niin kummaisia olleet, mutta joskus on koettu myös onnen tunnetta koirien kanssa reissatessa. Omien kasvattien menestys on ilahduttanut minua useita kertoja liikutuksen partaalle. Kiitos siitä kuuluu kasvattieni omistajille!

On aika luopua jostakin - 25.2.2020
Olen päättänyt Luopua Kainuun Haukkuvat Lintukoirat ry:n jäsenyydestä. Olen yrittänyt täyttää jäsenvelvoitteeni tätä yhdistä kohtaan tunnollisesti. Olen pysrkinyt hoitamaan myös ne vähäiset tehtävät, jotka minulle on hoidettavaksi annettu, mahdollisimman hyvin. Valitettavasti koen yhdistyksen toimintojen muotoutuneen sellaisiksi, etten voi jatkaa edes rivijäenenä ko. yhdistyksessä.

Puppe siirtyi autuaimmille maille - 5.2.2020
Oma kasvattini ja omassa tarhassa suurimman osan aikaansa ollut Kekkeruusin Puppe siirtyi ns. autuaimmille metsästysmaille eilen. Pupelle puhkesi paha sokeritauti ja muitakin sairauksia oli näkyvissä eläinlääkärin tarkastuksessa. Tuli eteen päätös koiran lopettamisesta ja niin myös tehtiin. Puppe haukkuu varmaan iloisesti sisarensa Pinnin kanssa tuon puoleisessa, jos sellaista sattuu olemaan olemassa. Puppe sai viettää viimeiset vuotensa Urjalassa Toinin ja Eikan hoidossa ja sai siellä hyvää hoitoa ja arvostusta. Kiitokset vielä teille sinne Urjalaan Pupen hyvästä hoidosta. Puppe oli hyvä ja mukava koira.

Astutusuutinen Kekkeruusin kennelistä - 30.1.2020
Suunnitelmissani on ollut jo pidemmän aikaa pentueen teettäminen olman kennelin koirilla. Sen ensimmäinen aste on toteutunut, kun astutin Aksulla Ellin kahtena peräkkäisenä päivänä. Astutukset tapahtuivat 29. ja 30. pv tammikuuta. Astutukset onnistuivat hyvin ja pentuja on odotettavissa 63 kantopäivän jälkeen. Nyt vaan täytyy toivoa, että Elli tiinehtyy normaalisti.

Kajaanin Tamminäyttely avasi toimintavuoden - 12.1.2020
Uusi vuosi aloitettiin perinteisesti Kajaanin KV-näyttelyllä, jonne oli tullut 33 suomenpystykorvaa. Tuomarina toimi Mari Lackman. Oma koirani Kylkisalon Aksu oli rodun paras ja sai arvostelussa VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP CACIB. Ryhmäkilpailussa Aksu pääsi kuuden joukkoon, mutta ei saanut sijoitusta tällä kertaa. Kekkeruusin Enne sai arvostelun KÄY-ERI KÄK3 SA PN4. Ennen käytös alkaa varmistumaan ja tulevaisuudessa on odotettavissa vieläkin parempia tuloksia. Viimeisen pentueeni edustajana kisaan osallistui Kekkeruusin Hilu, joka saavutti tuloksen AVO-ERI AVK2. Hilu aristaa vielä näyttely-ympäristöä, mutta näyttää kehittyvän koko ajan varmempaan suuntaan.

Katsaus menneeseen - vuosi 2019
Vuoden vaihteessa on ollut tapana vilkaista päättyneen vuoden tapahtumiin omien koirien ja kasvattieni osalta. Jalostuksen puolella oli kennelissäni pennutuksen kannalta välivuosi. Edellisestä pentueestani jätin kotiin Halli-nimisen uroksen, mutta yhteiselo Aksun kanssa ei ottanut sujuakseen. Aksu höykytti jatkuvasti Hallia ja niinpä aloin etsiä Hallille uutta kotia. Uusi paikka Hallille löytyi Puolangalta ja koira pääsi todella hyvään perheeseen. Siellä kaikki tykkäävät Hallista ja koira on näyttänyt jo kykynsä myös metsästyksessä.
Jalostuskoiraksi hankkimani Kylkisalon Aksu alkaa olla valmis tehtäväänsä, sillä se sai kuluneen vuoden aikana viimeisen merkittävän tittelin, kun se sai Kuhmon KV-kokeessa haukkumallaan LINT-1/84p. tuloksella Suomen Käyttövalion arvon. Aksua käytin jalostukseen vuoden aikana kerran, kun se astui 12.1. kasvattini Vickyn. Seuraavana päivänä em. pariskunta oli Kajaanin KV-näyttelyssä vastakkain, kun valittiin rodun kauneinta koiraa. Aksu oli ROP ja Vicky puolestaan VSP. Aksu eteni yllättäen vielä ryhmäkehässä RYP2-sijalle. Pentue Vickyn kanssa onnistui hyvin, tulevaisuus näyttää niiden iskukyvyn. Aksulle syntyi myös joulukuun astutuksesta toinen pentue Ruotsissa asuvalle Bellis -nimiselle nartulle. Kävimme Piteåssa katsomassa pentuja maaliskuun lopulla.
V-pentueen tytöt olivat taas menestyjiä laajalla rintamalla. Vellamon saama julkisuus ns. 'paremmissa piireissä' tuli esille Champions of Champions 2019 -kisassa. Siellä tuli voitto ensin kotimaisten rotujen kisassa ja lopuksi kaikkien rotujen yleisen sarjan voitto. Sen kunniaksi joimme pullakahvit myös täällä Nakertajassa. Vellamo oli myös rotujärjestön päänäyttelyn kirkkain tähti kolmannen kerran peräkkäin, jossa se sai taas BIS1-tuloksen.
Vieno onnistui saamaan ansimmäisenä V-pentueesta KVA-tuloksen, kun se voitti tammikuussa Ilmajoen KV-kokeen ekapäivän tuloksella LINT1-89 p. ja CACIT. Vicky sai puolestaan KVA-arvoon oikeuttavan tuloksen, kun se voitti syyskuussa Kuhmon KV-kokeen toisen päivän kisan tuloksella LINT1-87 p. ja CACIT. Tällä tuloksella Vickyn toinen CACIT oikeutti Kansainvälisen Käyttövalion arvoon. Tämä C.I.T -titteli tuli vuoden vaihteessa Vickylle. Tällä tavalla Vicky on toinen kasvattamani koira (Pinnin jälkeen) joka on saanut tuon tittelin. Samassa Kuhmon KV-kisassa omistamani Aksu oli toinen tuloskella LINT1-84 p. VaCACIT ja FI-KVA. Osallistuin Aksulla Kainnuun pm-kokeeseen ja siellä molempina päivinä saatiin LINT1-tulos. Lauantaina tulos oli 84 p. ja sunnuntaina 83 p. Lohkovalinnassa emme sitten onnistuneet, emmekä Ylivieskan marraskuisissa KV-kokeissa. Ylivieskan toisena päivänä Aksulle oli pöytä katettuna, mutta hän ei halunnut käyttää annettua tilaisuutta hyväkseen peltoteerillä.

Haluan jälleen kerran tuoda julki oman osuuteni ja Kekkeruusilaisten menestymisen perustan. Se on ainostaan omien kasvattieni omistajien aktiivisuudesta kiinni, menestyykö kennelissä kasvatetut koirat. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä! Nykyisellään hyvät ihmisuhteet tuntuva yhä tärkeämmiltä.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Miellyttävää ja Onnekasta Koiravuotta 2020 !!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------