Muokattu: 24.11.2020 klo 16:49.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2020 ---,---,---


Onnittelukäynti SPJ:n taholta ja valinta uuteen tehtävään - päiv. 24.11.2020
Tänää Suomen Pystykorvajärjestön edustaja Heikki Alatalo kävi luonani onnittelukäynnillä järjestön puolesta. Oli todella mukava rupatella koira-asiosta ja kaikesta muustakin elämän menosta. Heikki on pystykorvajaoston puheenjohtaja ja myös hallituksen jäsen järjestössä. Kiitokset Pystykorvajärjestölle muistamisesta!
Viikonlopun aikana Kennelliitolla oli valtakunnallisia valtuuston kokouksia ja niissä tehtiin valintoja erilaisiin lautakuntiin. Minulta kysyttiin jo aikaisemmin halukkuuttani Eettiseen lautakuntaan, joka käsittelee kennelliiton sisäisiä ja sen jäsenten mahdollisia kyseenalaisia edesottamuksia. Minut valittiin siihen tehtävään ja työt sillä saralla alkavat 1.1.2021. On mukava taas olla mukana kolmen vuoden ajan tällaisessa toiminnassa muutamien välivuosien jälkeen.

Kekkeruusille tuli eilen 75 v. täyteen - päiv. 28.10.2020
Eilen pidin vapaapäivän kaikista hommistani ja kutsuin muutan ystävän kylään. Ryypättiin kahvit synttäripäiväni merkeissä. Oli mukava tavata muutamaa tuttavaa pitkästä aikaa. Olen varmaan tippunut pois rotujärjestön ja Kennelliiton postituksen listoilta, kun ei tullut etes onnittelukorttia. Muistelen joskus tätä ikää arvostetun näissä järjestöissä sellaisten henkilöiden kohdalla, jotka ovat olleet joskus toiminnassa aktiivisesti mukana. Varmaan näytöt kohdaltani eivät riitä.

Aksun ja Vickyn jälkeläinen löysi uuden kodin - päiv. 25.10.2020
Matti Heikkisen kasvattama koira Rilukin Piksu FI22575/19 on nyt löytänyt uuden kodin, jossa se pääsee esiintymään käyttö- ja näyttelytoiminnassa kykyjensä mukaisella tasolla. Paljon onnea uusille omistajille hienosta koiran alusta!

Aksun ja Vickyn jälkeläinen etsii uutta kotia - päiv. 18.10.2020
Matti Heikkisen kasvattama koira Rilukin Piksu FI22575/19 on vailla uutta kotia. Kajaanissa asusteleva nykyinen omistaja on kohdannut yli pääsemättömiä vaikeuksia koiransa pitämisessä. Vaikeudet eivät johdu koirasta eikä sen käyttäytymisestä. Kävimme Matin kanssa katsomassa koiraa sen kotioloissa ja koira vaikuttaa tasapainoiselta, eikä vihaisuuden merkkejä ollut nähtävissä. Koira on ulkomuodoltaan erittäin lupaava ja on osoittanut käyttöpuolella kiinnostusta riistasta. Pudotuksia ei ole kuitenkaan saatu, kun linnut ovat täällä päin olleet kovin arkoja. Piksun emä on kansainvälinen muoto- ja käyttövalio. Isä on minun omistama uros, joka on saanut kansainvälisen muotovalion ja Suomen kaksoisvalion arvon.
Piksu on perimältään huippukoira ja siitä on odotettavissa menestyjä niin muoto kuin käyttöpuolellakin. Kun emä on minun kasvattama ja isä minun omistama koira, haluan tätä kautta ilmoittaa aktiiviharrastajille tällaisesta mahdollisuudesta saada lähes valmis koira omistukseensa. Koira on puolitoista vuotta vanha nyt.
Asiasta kiinnostuneet ottakoot yhteyttä minuun. Kerron sitten tarvittaessa lisää.

Murheen päivä kennelissä - päiv. 23.9.2020
Vanhin koirani Tuuli löytyi aamulla kuolleena kopistaan. Hän oli ollut hieman huonovointinen muutaman päivän, mutta lääkinnällistä apua en osannut vielä hänelle hakea. Tuuli pääsi pois täysin palvelleena ja oli jättänyt jälkeensä varsin laadukkaita jälkeläisiä. Tuuli oli luonteeltaan erinomainen koira ja jätti sitä ominaisuutta myös jäkeläisiinsä.
Kävin hautaamassa Tuulin metsästysmajani läheisyyteen Sotkamon Koiravaaraan. Samalla hautausmaalla pötköttävät jo Natalia, Zeri, Lyyli ja Pinni. Haudalla kiitin Tuulia hyvästä yhteistyöstä ja toiminnasta nöyränä palvelijana!

Kuulumisia kenneltoiminnastani - päiv. 4.9.2020
Sain eilen kirjepostina Aksulle myönnetyn SPJ:n kaksoisvaliomitalin. Eihän niitä nyt vielä naulalaatikollista ole, mutta oli kuitenkin omistamilleni koirille kuudes. Ensimmäinen on saatu omalle kasvatilleni Kekkeruusin Vilille vuonna 1994, joten nyt saatuun mitaliin on ehtinyt kulua jo 26 vuotta. Laitoin mitalit riviin ja otin niistä kuvan - esiintyy kuukauden kuvana.

Kuulumisia kenneltoiminnastani - päiv. 1.9.2020
Sain varsin murheellisia uutisia lauantaina 29.8. kun Kuhmossa asustava kasvattini Kekkeruusin Helmi oli menehtynyt veriripuliin. Koira oli omistajalleen Jarille mieluinen ja haukkutoiminnot olivat jo lupaavalla tasolla viime syksynä. Tiputuksia haukkuun oli saatu useampiakin, joten turhan hyvä koira menehtyi vasta kaksivuotiaana. Osanottoni menetyksen johdosta !
Kävin Aksun ja Hilun kanssa metsästysmatkalla Ruotsissa. Siellä jahti alkaa 25.8. jolloin päästään oikeisiin toimiin metsästyksessä jo silloin. Lintuja oli tosi vähän, tai ne olivat hyvissä piiloissa. Aksun haukkuun sain ammuttua kaksi vanhaa lintua, koppelon ja metson. Aksu oli täydessä iskussa ja odotan syksyn metsästysreissuilta hyviä tapahtumia. Hilu on vielä metsäominaisuuksiltaan varsin alkuvaiheissa, joten haukkuja ei saatu. Koira sai kuitenkin hyvää oppia reissusta ja sopeutui hyvin vallitseviin olosuhteisiin.

Hilu näyttelyssä Kajaanissa eilen - päiv. 16.8.2020
Käytin tyttäreni Heidin koiraa eilen Kajaanin ryhmänäyttelyssä. Hilu esiintyi muuten hyvin, mutta mitan kanssa oli vaikeuksia. Syy oli tietenkin minussa itsessäni, kun en ollut totuttanut koiraa siihen. Tulos oli kohtalainen, vaikka huippu jäi vielä tällä kertaa saavuttamatta. Tuomarina toimi Tarja Kallio ja hän antoi seuravanlaiset arvostelut. Tulos: AVO-ERI AVK2 SA PN2 VASERT. Arvostelu: "Mittasuhteiltaan oikea. Oikea koko. Kaunisilmeinen pää. Hyvät silmät, korvat, pigmentti. Erinomainen eturinta, säkä ja selkä. Hyvä rungon vahvuus. Hieno, leveä reisi ja raajaluusto. Mallihäntä. Hyvä karvan laatu, pohjavilla puuttuu. Liikkuu erinomaisella askeleella." Laitan lähiaikoina kuvan Hilusta kuukauden kuvaksi.

Kuulumisia kenneltoiminnasta - päiv. 22.7.2020
Kesä- ja heinäkuu ovat menneet hiljaiselon merkeissä. Ellin tekemät I-pennut ovat kotiutuneet uusiin koteihinsa ja olen vakuuttunut niiden voivan siellä hyvin. Olen treenannut omia koiriani pyörän vierellä juoksuttamalla syksyn metsäreissuja varten. Aksu on juossut paljon ja kunto on hyvä. Elliä olen käyttänyt myös lenkeillä ja palautuminen pennutuksesta on sujunut kohtuullisesti. Hoidossani on ollut tilapäisesti tyttäreni Heidin koira Hilu, joka on päässyt mukanani pyörälenkeille myös.

Ellin I-pennut uusissa kodeissaan viikon - päiv. 31.5.2020
Ellin I-pentueen kaikki yksilöt ovat viettäneet tänään vähintäin viikon uusissa kodeissaan. Saamieni tietojen mukaan ne ovat sopeutuneet uusiin olosuhteisiin erittäin hyvin. Ruoka ei ole ollut helteisinä päivinä kovin hyvin maullaan, mutta nyt alkaa tilanne menemään normaaliksi ja pennut syövät kohtuullisen hyvin. Tänään niillä on ollut madotus ja punnitseminen, josta olen laittanut merkinnän pentutauluun. Jatkossa minun lienee turha huolehtia pentujen hyvinvoinnista, koska tulkintani mukaan kaikki ovat päässeet hyvään alkuun. Toivotan pennuille hyvää menestystä ja olen tietenkin kasvattajana tukena pentua koskevissa kysymyksissa, jos sellaista apua tarvitaan. Perustan I-pennuille oman osion Kuvat -hakemistoon lähiaikoina.

Ellin I-pennut luovutettu - päiv. 24.5.2020
Tänään Ellin I-pentueen viimeinenkin yksilö pääsi perille uuteen kotiinsa, kun Ilona saapui Kotkaan illalla klo 22 tienoilla. Odottelin tietenkin kaikilta kommentit, miten matka oli mennyt ja miten sopeutuminen uuteen kotiin oli sujunnut. Kaikilla oli matka mennyt hyvin alkutoimista pentu oli selviytynyt kunniallisesti. Tästä olen tietenkin todella tyytyväinen ja arvostan kovasti saamaani positiivista palautetta. Minun tärkein toiveeni on saada pentu sellaiseen kotiin, jossa sitä arvostetaan ja pidetään siitä hyvää huolta. Tässä leikissä esiintyy vain kaksi surullista - Elli ja minä! Meille tuli haikea mieli pentujen lähdettyä, mutta varmaan siitä selvitään.

Ellin I-pennut eläinlääkärin pentutarkastuksessa - päiv. 19.5.2020
Tänään Ellin I-pentue matkusti taas autokyydillä 15 km eläinlääkärin tiloihin. Siellä suoritettiin pentukohtainen tarkastus jokaiselle pennulle erikseen. Siitä saatiin myös todistus, joka tulee pentujen omistajalle mukaan pentukansiossa. Kaikki mainittiin terveiksi ja hyväkuntoisiksi. Uroksien kivekset olivat jo laskeutuneet, eikä raajojen kunnossa ollut huomatuksille sijaa. Tulevina päivinä alkaa se minulle haikeutta aiheuttava tilanne - luopuminen pennuista. Ilpo lähtee jo huomenna, muut viikonloppuna. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että kaikki pennut pääsevät hyvään kotiin.

Ellin I-pennut seitsemän viikon iässä - päiv. 17.5.2020
Tänään Ellin I-pentue tuli seitsemän viikon ikään ja ne olisivat normaalioloissa nyt luovutusikäisiä. Tein jo hyvissä ajoin päätöksen pentujen pidempään pitämisestä kasvattajan luona, koska ne syntyivät ennen laskettua aikaa ja olivat kehittyneet emonsa mahassa ylisuurena pantueena. Päätös näyttää olleen oikea ja pennut luovutetaan ensi viikolla ja viimeiset ensi viikonloppuna. Narttupennuista Iita ja Impi ovat pienimpiä ja tarvitsevat vielä sen viikon aikaa kasvaa emonsa hoidossa. Ilpo lähtee jo keskiviikkona uuteen kotiinsa, muut viikonloppuna.
Tänään pennuilla oli punnituspäivä ja samalla oli aika antaa kolmas matokuuri kasvattajan toimesta. Pennut ovat kasvaneet täällä aika tasaisesti ja pienempienkin painot ovat nousseet yli kahden kilon. Ruoka ja uni maistuvat pennuille hyvin ja pihalla vapaana liikkuminen näyttää olevan kaikkein mieluisinta puuhaa. Hoidan pentuja joka päivä henkilökohtaisella sylissä pidolla ja ne tuntuvat jo vaativan sitä joka aamu.
Päivitin pentujen painotaulukon tänne kotisivulle ja samlla kävin läpi päivityksen ruokintaohjeeseen. Kuvia pennuista tulee kotisivulle päivän mittaa, luultavasti illalla.

Ellin I-pennut kuuden viikon iässä - päiv. 10.5.2020
Pentue tuli kuuden viikon ikään ja liikettä tulee koko ajan lisää. On vaikeaa liikkua pentujen kanssa samassa tilassa, kun joutuu koko ajan varomaan niiden päälle astumista. Useat pennuista haluavat pitää likeisyyttä ja tietenkin minä pidän niitä sylissäni mielelläni. Viikonvaihteen aikana käytiin läpi esitykseni ostajaehdokkaille, haluavatko he ottaa valitsemani pennun omakseen. Kaikissa tapauksissa vastaus oli myönteinen, eikä perustelujani asetettu kyseenalaiseksi. Olen täysin vakuuttunut siitä, että jokainen pentu pääsee hyvään kotiin. Laitoin tänää rekisteröinnit käyntiin ja rekisterikirjat pitäisi tulla ennen luovutusta. Minä saan nauttia pennuista vielä lähes kaksi viikkoa.
Laitoin kotisivulle pentujen punnituksen tulokset ja väsään sinne joitakin kuvia illan mittaan.

Ellin I-pennut viiden viikon iässä - päiv. 3.5.2020
Juuri hetki sitteen, tuli kuluneeksi tasan viisi viikkoa ensimmäisen I-pennun syntymästä. Se pentu on merkitty mustalla pannalla ja on urospuolinen. Tänään ohjelmassa oli pentujen punnitus, koukkukynsien leikkaus ja matolääkkeen antaminen. Kaikki toimenpiteet sujuivat hyvin ja käsivrret säästyivät suuremmilta naarmuuntumisilta. Pennut ovat olleet jo viime viikolla päiväsaikaan koiratalossa ja sitten myös niiden pääsy pentutarhaan on avattu. Ne alkavat liikkua tarhassa aika paljon ja pienille nelijalkaisille siellä riittää tutkittavaa. Tarpeensakin ne alkavat tekemään tarhan puolelle. Niillä on helppo pääsy sisätilaan koirataloon ja kaikki ovat oppineet kulkemisen sinne. Pentujen ottajat ovat saaneet tunnukset kameroihin, joilla pääsevät seuraamaan pentujen touhuja livenä.
Ensi viikon keskiviikkona pennut saavat mikrosirut niskaansa ja sen jälkeen ruvetaan pähkäilemään, kenelle kukin kuuluu. Otan tämän päivän aikana kuvia pennuista tarhaolosuhteissa. Täällä on tänään vähän sameahko keli ja odottelen sen paranemista, ennenkuin vien pennut ulos.

Ellin I-pennut neljän viikon iässä - päiv. 26.4.2020
Ellin pentue on tullut tänään neljän viikon ikään. Kaikki pentujen kehittymisessä on mennyt toivotulla tavalla. Pienin pennuista on aivan yhtä virkeä kuin muutkin ja osaa syödä muiden tavoin lisäruokaa. Emon ruokinta on vielä kuitenkin tärkeässä osassa, mutta lisäruoan kuppi alkaa tyhjetä entistä nopeammin. Tässä pentueessa on se erikoisuus, että ne antavat hoitajansa nukkua yönsä kunnolla, eivätkä kitise ennen aamu yhdeksää. Kaikille pennuille on muotoutunut jo i-alkuiset nimet, mutta mikä nimi kullekin tulee, on vielä avoinna. Käyn paljon keskusteluja pennun ostajien kanssa WhatsApp-ryhmässä ja laitan sinne kuvia ja videoita pentujen toilailuista. Ensi viikolla pentuja aloitan totuttaa kulkemaan koiratalosta läppäovien kautta pentutarhaan, jonne on myös kameravalvonta.
Päivitin pentujen painojen taulukon ja laitoin muutamia kuvia tältä aamulta i-pentujen kuviin.

Ellin I-pennut kolmen viikon iässä - päiv. 19.4.2020
Ellin pentue on tullut tänään kolmen viikon ikään. Kaikille pennuille on löytynyt ostaja, mutta valitettavasti jotkut halukkaat ovat jääneet paitsi - pahoitteluni. Toivottavasti teille ilman jääneille löytyy pentu jostakin muualta. Pennut näyttävät voivan hyvin ja vähitellen aloitetaan kiinteän ruoan tankkaaminen. Pienin pennuista on pari sataa grammaa kevyempi, mutta näyttää kehittyvän omaa tahtiaan. Punnitsin tänään pentujen painot ja annoin niille myös matolääkkeen - ei ollut heidän mukaansa mieluisaa, koska puistelivat kovasti päätään sitä nieleskellessään. Otin myös pennuista muutamia kuvia, mutta valitettavasti ne ovat vielä "laatikkokuvia". Pennut kyllä liikkuvat myös laatikon ulkopuolella ja tykkäävät olla väljemmissä tiloissa. Päivitin tiedot I-pentujen osioon.

Ellin I-pennut kahden viikon iässä - päiv. 12.4.2020
Ellin pentue on tullut tänään kahden viikon ikään. Niiden painot nousevat omaa tahtiaan ja ne näyttävät elinvoimaisilta ja reippailta. Silmät ovat auenneet kaikilla ja isoin uroksista yrittää jo ottaa kävelyaskelia. Tänään punnitsin kaikki pennut ja leikkasin niiden koukkukynnet lyhemmäksi. Kun pentue pääseen emänsä nisille, on hurjaa katseltavaa kun seitsemän riiviötä taistelee parhaista paikoista. Koukkukynsillä ne olisivat voineet raapia emän mahan verille. Oranssipantainen narttupentu on jäljessä muista painon kehityksessä, mutta seuraan tilannetta ja yritän varmistaa sille ruoan saannin.
Päivitin I-pentueen sivut ja laitoin sinne uudet painotiedot tämän päivän punnituksesta. Laitoin sinne myös muutamia kuvia pentueesta.

Ellin pennut viikon iässä - päiv. 5.4.2020
Ellin pentue on tullut tänään viikon ikään. Niiden painot ovat selvästi alle vastaavien pentujen painoihin verrattaessa. On kuitenkin muistettava, että pentue läksi ns. "viikon takamatkalta", kun ne syntyivät 59 kantopäivän jälkeen. Pennut ovat muuten virkeitä ja elämänhaluisia, joten niistä on odotettavissa täysipainoisia koiria. Olen ottanut yhtyttä muutamiin ostaja ehdokkaisiin käytännön järjestelyistä sopiakseni. Olen sopinut heidän kanssaan, että minä valitsen kullekin ostaja ehdokkaalle mielestäni hänelle parhaiten sopivan pennun. Esittelen sen sitten kameratekniikkaa käyttäen ja esitän kysymyksen: "Ota tai jätä?". Tämä järjestely on mielestäni sopivin tällaiseen tautiseen aikaan.

Ellille pentue - päiv. 30.3.2020
Eilinen päivä oli sunnuntai ja monelle lepopäivä - meille jotain aivan muuta. Ellin pentueen odotus ja sen lähestyminen aiheutti jatkuvaa lemmön mittauksia emältä. Lämmöt kävivät alhaalla ja rupesivat sitten kipuamaan ylöspäin sunnuntaina 29.3. aamulla. Elli aloitti pentujensa synnyttämisen klo 11:03, jolloin ilmoille tuli ensimmäinen urospentu. Sitten tuli kolme tyttöä ja niiden jälkeen kuollut poika. Sitten saatiin taas pari tyttöä, jolloin elossa olevista muodostui kuusikko. Elli yitti vielä työntää ihmisten ilmoille lisää pentuja, mutta mitään ei tullut. Kun oli tiedossa, että pentuja on vielä sisällä, oli käännyttvä ammattilaisten apuun ja mentävä klinikalle. Siellä leikkauksen avulle synnytyskanavassa tukkeena ollut pentu poistettiin ja saatiin vielä pelastettua kaksi tervettä urospentua. Nyt yöllä pentulaatikossa temmeltää emän seurana kahdeksan pentua. Itselle tästä seuraa valvottuja öitä - niinkuin tämäkin. Laitan jengin kuvan kuukauden kuviin ja tietenkin sitten aikanaan pentujen seurantaan I-pentueen nimellä.

Elli eilen röntgenissä - päiv. 26.3.2020
Kävimme eilen Ellin kanssa taas varmistamassa pentueeseen liittyviä asioita eläinlääkärin vastaanotolla. Sielle otettiin toinen herpes-rokoite, joka tulee ottaa viikkoa ennen synnytystä. Samalla halusin varmistaa pentueen koon röntgenkuvauksen avulla. Pentujen kehittyminen on jo tässä vaiheessa siinä pisteessä, että röntgenkuvassa niiden kallot ja selkärangat näkyvät. Oli aika yllättävää, että pentujen määrä on valtava, nimittäin 9 - 11 kpl. Eläinlääkäri antoi tällaisen lukeman, koska pentuja on hieman limittäin Ellin mahassa ja tarkkaa lukua ei saa. Sieltä on siis kymppikerho odotettavissa. Yritän tehdä kaikkeni, että mahdollisimman moni pennuista saataisiin elävien kirjoille. Pennuista on ollut kova kysyntä ja minä ilahduttaisin niin mielelläni mahdollisimman monta perhettä myymällä heille kansalliskoiran pennun.
Tänään oli synttärijuhlia aivan olan takaa. Tuuli-äiti täytti 10 vuotta ja on juhlimassa sitä Putkosjärvellä poikani Juhan luona. Samassa pihapiirissä Kallen ja Sallan luona asustelee Tuulin veli Tikki. Varmaan viettävät yheisiä juhlia. V-pentue viettää myös synttäreitä tänää ja heille tulee 6 vuotta täyteen. H-pentue viettää niin ikään tänään synttäreitä ja heille tulee 2 vuotta täyteen. Suuret onnittelut kasvattajalta kaikille sankareille !!!

Elli tänään ultrassa - pentue odotettavissa - päiv. 2.3.2020
Kävimme tänään Ellin kanssa ultrassa, jossa katsottiin mahassa olevia mahdollisia pennun alkuja. Kyllähän niitä sieltä löytyi ja eläinlääkäri sai laskettua ainakin neljä alkiota. Tarkempaa lukua en halunnut edes tivata, koska se selviää vasta viikko ennen synnytystä röngenkuvan avulla. Silloin saa aika tarkan lukumäärän pentujen määrästä, vaikka sukupuolet ovatkin vielä silloin piilossa. Olen oikein tyytyväinen siihen, että astutus näyttää onnistuneen ja se tuottaa ilmeisesti Ellille ensimmäisen pentueen. Pentueen syntymä pitäisi tapahtua samana päivänä, kuin Aksu täyttää 5 vuotta, eli 2.4.2020. Tiedotan tilanteista näiden sivujen kautta.

Yhteenveto osallistumisistani Kainuun LINT-toimintaan 27.2.2020 mennessä
Olen kirjoittanut edellisessä viestissäni luopumisesta ja jatkossa varmaan luopumisia täytyy jatkaa tuomaroinnin puolella. Ajattelin kuitenkin tarkastella aikaa taaksepäin omistamieni koirien menestyksestä tässä kainuulaisessa ympäristössä.
Koirien ns. paremmuutta on arvioitu vuosittain ja valittu kerhon paras koira erilaisten kriteerien mukaan. Minun omistama koira on sattunut saamaan tämän tittelin 7 kertaa. Seuraavaksi eniten näitä titteleitä on saanut Jari ja Pirjo Appelgrenien koirat ja niitä on kertynyt 4 kpl. Kauko Kilpeläisen koirille tilaston mukaan on jaettu 3 kpl ja Pekka Puurusen koirille 2 klp kerhon parhaan koiran titteleitä. Tosin kerhon kotisivuilla on aukko vuosien 1998 - 2000 osalta. Sinne on kopioitu vuodet 2001 - 2003 toiseen kertaan sille paikalle.
Toinen kilpailumuoto koirille on ollut kerhon mestaruuskisat. Sillä minun omistama ja ohjaama koira on voittanut kisan viisi kertaa. Vastaavasti seuraavaksi eniten voittoja on saavuttanut tässä kisassa Kauko Kilpeläinen kaksi kertaa ja Erkki Tuominen myös kaksi kertaa. Muut koirien omistajat ovat saaneet yksittäisiä voittoja. Tietolähteenä olen käyttänyt kerhon kotisivuja.
Tähän mennessä olen käyttänyt omaa koiraa LINT-kokeessa 301 kertaa ja näyttelyssä 168 kertaa. Eihän ne tulokset ole niin kummaisia olleet, mutta joskus on koettu myös onnen tunnetta koirien kanssa reissatessa. Omien kasvattien menestys on ilahduttanut minua useita kertoja liikutuksen partaalle. Kiitos siitä kuuluu kasvattieni omistajille!

On aika luopua jostakin - 25.2.2020
Olen päättänyt Luopua Kainuun Haukkuvat Lintukoirat ry:n jäsenyydestä. Olen yrittänyt täyttää jäsenvelvoitteeni tätä yhdistä kohtaan tunnollisesti. Olen pysrkinyt hoitamaan myös ne vähäiset tehtävät, jotka minulle on hoidettavaksi annettu, mahdollisimman hyvin. Valitettavasti koen yhdistyksen toimintojen muotoutuneen sellaisiksi, etten voi jatkaa edes rivijäenenä ko. yhdistyksessä.

Puppe siirtyi autuaimmille maille - 5.2.2020
Oma kasvattini ja omassa tarhassa suurimman osan aikaansa ollut Kekkeruusin Puppe siirtyi ns. autuaimmille metsästysmaille eilen. Pupelle puhkesi paha sokeritauti ja muitakin sairauksia oli näkyvissä eläinlääkärin tarkastuksessa. Tuli eteen päätös koiran lopettamisesta ja niin myös tehtiin. Puppe haukkuu varmaan iloisesti sisarensa Pinnin kanssa tuon puoleisessa, jos sellaista sattuu olemaan olemassa. Puppe sai viettää viimeiset vuotensa Urjalassa Toinin ja Eikan hoidossa ja sai siellä hyvää hoitoa ja arvostusta. Kiitokset vielä teille sinne Urjalaan Pupen hyvästä hoidosta. Puppe oli hyvä ja mukava koira.

Astutusuutinen Kekkeruusin kennelistä - 30.1.2020
Suunnitelmissani on ollut jo pidemmän aikaa pentueen teettäminen olman kennelin koirilla. Sen ensimmäinen aste on toteutunut, kun astutin Aksulla Ellin kahtena peräkkäisenä päivänä. Astutukset tapahtuivat 29. ja 30. pv tammikuuta. Astutukset onnistuivat hyvin ja pentuja on odotettavissa 63 kantopäivän jälkeen. Nyt vaan täytyy toivoa, että Elli tiinehtyy normaalisti.

Kajaanin Tamminäyttely avasi toimintavuoden - 12.1.2020
Uusi vuosi aloitettiin perinteisesti Kajaanin KV-näyttelyllä, jonne oli tullut 33 suomenpystykorvaa. Tuomarina toimi Mari Lackman. Oma koirani Kylkisalon Aksu oli rodun paras ja sai arvostelussa VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP CACIB. Ryhmäkilpailussa Aksu pääsi kuuden joukkoon, mutta ei saanut sijoitusta tällä kertaa. Kekkeruusin Enne sai arvostelun KÄY-ERI KÄK3 SA PN4. Ennen käytös alkaa varmistumaan ja tulevaisuudessa on odotettavissa vieläkin parempia tuloksia. Viimeisen pentueeni edustajana kisaan osallistui Kekkeruusin Hilu, joka saavutti tuloksen AVO-ERI AVK2. Hilu aristaa vielä näyttely-ympäristöä, mutta näyttää kehittyvän koko ajan varmempaan suuntaan.

Katsaus menneeseen - vuosi 2019
Vuoden vaihteessa on ollut tapana vilkaista päättyneen vuoden tapahtumiin omien koirien ja kasvattieni osalta. Jalostuksen puolella oli kennelissäni pennutuksen kannalta välivuosi. Edellisestä pentueestani jätin kotiin Halli-nimisen uroksen, mutta yhteiselo Aksun kanssa ei ottanut sujuakseen. Aksu höykytti jatkuvasti Hallia ja niinpä aloin etsiä Hallille uutta kotia. Uusi paikka Hallille löytyi Puolangalta ja koira pääsi todella hyvään perheeseen. Siellä kaikki tykkäävät Hallista ja koira on näyttänyt jo kykynsä myös metsästyksessä.
Jalostuskoiraksi hankkimani Kylkisalon Aksu alkaa olla valmis tehtäväänsä, sillä se sai kuluneen vuoden aikana viimeisen merkittävän tittelin, kun se sai Kuhmon KV-kokeessa haukkumallaan LINT-1/84p. tuloksella Suomen Käyttövalion arvon. Aksua käytin jalostukseen vuoden aikana kerran, kun se astui 12.1. kasvattini Vickyn. Seuraavana päivänä em. pariskunta oli Kajaanin KV-näyttelyssä vastakkain, kun valittiin rodun kauneinta koiraa. Aksu oli ROP ja Vicky puolestaan VSP. Aksu eteni yllättäen vielä ryhmäkehässä RYP2-sijalle. Pentue Vickyn kanssa onnistui hyvin, tulevaisuus näyttää niiden iskukyvyn. Aksulle syntyi myös joulukuun astutuksesta toinen pentue Ruotsissa asuvalle Bellis -nimiselle nartulle. Kävimme Piteåssa katsomassa pentuja maaliskuun lopulla.
V-pentueen tytöt olivat taas menestyjiä laajalla rintamalla. Vellamon saama julkisuus ns. 'paremmissa piireissä' tuli esille Champions of Champions 2019 -kisassa. Siellä tuli voitto ensin kotimaisten rotujen kisassa ja lopuksi kaikkien rotujen yleisen sarjan voitto. Sen kunniaksi joimme pullakahvit myös täällä Nakertajassa. Vellamo oli myös rotujärjestön päänäyttelyn kirkkain tähti kolmannen kerran peräkkäin, jossa se sai taas BIS1-tuloksen.
Vieno onnistui saamaan ansimmäisenä V-pentueesta KVA-tuloksen, kun se voitti tammikuussa Ilmajoen KV-kokeen ekapäivän tuloksella LINT1-89 p. ja CACIT. Vicky sai puolestaan KVA-arvoon oikeuttavan tuloksen, kun se voitti syyskuussa Kuhmon KV-kokeen toisen päivän kisan tuloksella LINT1-87 p. ja CACIT. Tällä tuloksella Vickyn toinen CACIT oikeutti Kansainvälisen Käyttövalion arvoon. Tämä C.I.T -titteli tuli vuoden vaihteessa Vickylle. Tällä tavalla Vicky on toinen kasvattamani koira (Pinnin jälkeen) joka on saanut tuon tittelin. Samassa Kuhmon KV-kisassa omistamani Aksu oli toinen tuloskella LINT1-84 p. VaCACIT ja FI-KVA. Osallistuin Aksulla Kainnuun pm-kokeeseen ja siellä molempina päivinä saatiin LINT1-tulos. Lauantaina tulos oli 84 p. ja sunnuntaina 83 p. Lohkovalinnassa emme sitten onnistuneet, emmekä Ylivieskan marraskuisissa KV-kokeissa. Ylivieskan toisena päivänä Aksulle oli pöytä katettuna, mutta hän ei halunnut käyttää annettua tilaisuutta hyväkseen peltoteerillä.

Haluan jälleen kerran tuoda julki oman osuuteni ja Kekkeruusilaisten menestymisen perustan. Se on ainostaan omien kasvattieni omistajien aktiivisuudesta kiinni, menestyykö kennelissä kasvatetut koirat. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä! Nykyisellään hyvät ihmisuhteet tuntuva yhä tärkeämmiltä.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Miellyttävää ja Onnekasta Koiravuotta 2020 !!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kennelin koirat

Muut toiminnot