Muokattu: 28.1.2018 klo 15:31.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2018 ---,---,---


Tuuli astutettiin Sepolla 26.1.2018
Kekkeruusin Tuuli on astutettu Loukkaharjun Nikkarin Sepolla 26.1.2018, joka oli koirien kolmas astutus tähän palaan. Astutus tapahtui myös kahtena edellisenä päivänä ja jokainen tapahtui luonnollisena astumisena. Kiinni oloajat olivat 10 - 11 min. Minulla oli niin hyvä luottamus uroksen omistajan taholta, että sain pitää Seppoa omassa tarhassa astutusten ajan, jolloin luonnolliseen astutukseen edellytykset täyttyivä erinomaisesti. Kiitokset vielä Olli Iso-Herttualle luottamuksesta! Pennutuksesta maininta myös Pentukauppa -sivulla.

Uswasta C.I.B Turun KV-näyttelyssä 20.1.2018
U-pentueen Uswa oli Turun KV-näyttelyssä lauantaina tyttärensä Bedlam Quunvalon kanssa ja menestys oli erinomainen. Tuomarina oli pystykorvia harvoin arvostellut ulkomuototuomari Tuire Okkola. Uswa sai tuloksen VAL-ERI VAK1 SA PN2 CACIB. Quunvalo sai tuloksen JUN-ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Uswan saama CACIB mahdollistaa kansainvälisen muotovalion arvon saamista, mutta viralliseen vahvistamiseen FCI:ssä menee yli puoli vuotta. Kun urosten puolella Vickyn jälkeläinen Iku-Tiera sai jälleen SERT:n ja sijoittui loppukehässä VSP:ksi, voidaan todeta kekkeruusilaisten jälkeläistenkin pärjäilevän kohtuullisesti näyttelykehissä. Onnittelut Pauliinalle hyvästä menestyksestä!!!

Kekkeruusilaiset Kajaanin KV-näyttelyssä 14.1.2018
Vuoden ensimmäinen näyttelykäynti kasvateillani ja Aksulla oli täällä kotinurkilla Kajaanin Pallohallissa viime viikonloppuna. Menestys oli erinomainen, kun kaikilla neljällä kasvatillani saatiin laatuarvostelu erinomainen. Mukana olivat kasvateistani Uska, Vieno, Elli ja Enne. Vieno otti ROP:n ja Uska VSP:n. Lisäksi Elli saavutti ensimmäisen SERT:n PN2-sijalla ja se sai myös VARACA:n. Kun Vienon saama CACIT menee aikanaan Ellille, voidaan sen olevan kokonaisuudessaan hyvä saavutus. On valitettavaa, että lupaavin kasvattamistani nuorista uroksista Elmo ei päässyt näyttelypaikalle, vaikka oli ilmoitettu. Esiintyneistä koirista Enne arasteli näyttelypaikkaa ja häntä ei tahtonut pysyä ylhäällä. Kasvattajaluokassa esiinnyttiin laatuarvostelussa ja saatiin ROP-KAS tulos ja päästiin isoon kehään. Valitettavasti siellä ei tullut menestystä kasvattajaryhmässä. Myöskään Vieno ei päässyt viitosryhmän kehässä sijoitetuille paikoille. Sijoitukset esiintymisjätjestyksessä:
Uska: AVO-ERI AVK1 SA PU1 CACIB VSP
Aksu: VAL-ERI VAK1 SA PU2 VARACA
Elli: NUO-ERI NUK1 SA PN2 SERT VARACA
Enne: NUO-ERI NUK3
Vieno: VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB ROP
Suuret kiitokset omien koirieni menestymisestä kuuluu ammattitaitoiselle esittäjälle Noora Korhoselle. Hän sai Aksun ja Ellin esiintymään tosi hyvin. On annettava tunnustusta myös muille kasvattieni omistajille, kun he ovat tuoneet koiriaan näyttelyyn ja sillä tavalla kasvatustyöni pysyy esillä, KIITOS !!! Kuvia koirista tulee kotisivuilleni aikaa myöten. <

Vicky ja Aksu Kouvolan KV-kokeessa 6.-7.1.2018
Vuoden ensimmäisinä tapahtumina kävimme Matin kanssa Kouvolassa kokeissa. Osallistuttiin molempina päivinä hyvin järjestettyyn perinteiseen kokeeseen, johon pääsy Aksun osalta selvisi vasta perjantaiaamuna. Lauantain kokeeseen osallistui 25 koiraa ja Aksu onnistui haukkumaan VOI2-tuloksen pistemäärällä 67 ja sijoittui sillä tuloksella sijalle kuusi. Vicky oli epäonninen, koska maasto oli tyhjä linnuista. Sunnuntain kisasta jäi paljon koiria pois, koska keli muuttui entistä haastavammaksi. Yhdellä haukulla ja pikku uusinnalla Aksu sai kokoon 60 pistettä ja voitti sillä tuloksella sunnuntaipäivän kisan. Kun Vickyn onni oli vähän kääntynyt parempaan suuntaan, sille löytyi yksi lintu ja siitä kympin haukku. Vickyn pistemäärä oli 59 ja sillä irtosi kakkossija. Olimme luonnollisesti tyytyväisiä sijoituksiimme. Aikamoisena yllätyksenä tuli vielä sijoittuminen Suomen CUP -kisassa, sillä Aksu sijoittui koko kisan kakkoseksi, heti isänsä Pettukangas Roxyn jälkeen. Vickyn sijoitus tässä lajissa oli viides sija, joka lienee kohtuullinen näyttö käyttöpuolelta erinomaisen näyttelytausta omaavalta koiralta. Olin erittäin tyytyväinen Vickyn ja Aksun saavutuksiin. Oli valitettavaa, että Vieno ei päässyt tähän kisaan kiiman alkamisen takia.

Summa summaarum - vuosi 2017
Vuoden ensimmäisenä päivänä on tapana vilkaista taaksepäin, eli vuoden 2017 tärkeimpiin tapahtumiin. Tänä vuonna pentueita ei syntynyt, koska katsoin tarpeelliseksi pitää Tuulilla välivuoden pentueiden suhteen. Omalta osaltani panostin voimavarani paljolti Aksun menestymiseen ja siinä kyllä onnistuin mielestäni melko hyvin. Aksusta tuli viime vuoden aikaan Suomen, Ruotsin ja Norjan muotovalio ja näillä arvoilla sille annettiin myös Pohjoismaiden muotovalion arvo. Kun Aksu sai vielä Messuhallin näyttelyistä HeW-17 tittelin ja CACIB:n, sille voidaan hakea Kansainvälisen muotovalion arvoa C.I.B. Käyttöpuolella Aksu sai kansainvälisessä Kuhmon kokeessa toisen päivän kovimman tuloksen 92 p. ja sille myönnettiin myös CACIT sillä tuloksella. Kun edellisen päivän voitto meni Vickylle ja sille myös CACIT, voidaan kisaan olla kovin tyytyväisiä. Em. tuloksella Aksu pääsi Metsopoikakisaan ja nappasi siellä kakkostilan, vaikka tulos jäi vaatimattomaksi. Käyttöpuolen kokeista on vielä mainittava Vienon AVO1 tulos ja vielä loppysyksystä kova VOI1-tulos CACIT:n kera Ylivieskan KV-kokeesta, tulkitsen V-pentueen käyttöpuolenkin olevan kunnossa. U-pentueen Uswa nappasi myös loppusyksystä AVO1-tuloksen ja silla se sai Suomen ja Viron muotovalion arvot realisoitua. Kasvatieni kirkkain tähti on ollut kuluneella kaudella Vicky, joka on kolmen pohjoismaan muotovalio ja lisäksi niiden maiden päänäyttelyn voittaja. Edellisten lisäksi Vicky on Venäjän muotovalio. Edellisen pentuesisaret Vieno ja Vellamo eivät jää paljon jälkeen, sillä Vienolla rupesi asiat onnistumaan loppusyksystä erinomaisesti. Vellamo on kaunis koira ja Perttu osaa esittää sen tosi taitavasti, mutta käyttötulokset antavat vielä odottaa itseään. E-pentueen tähti on ollut Emma, joka on loistanut Englannin näyttelyissä. Se sai jo vuoden vanhana Englannin muotovalion arvon ja on suuri tähti siellä. Elmo näyttää kehittyvän erittäin kauniiksi urosmaiseksi koiraksi ja sille on odotettavissa vielä paljon hyvää menestystä. Valitettavasti Ekon ura näyttää tyssäävän hammaspuutoksiin ja se jäänee kotikoiraksi. M-pentueen Meira esiintyi vielä kesällä voitokkaasti veteraanien luokassa näyttelyssä ja Joulupäivänä kiiri korviimme suru-uutinen Meiran omistajan Virven menehtymisestä pitkällisen sairauden murtamana.

Haluan taas tuoda julki oman osuuteni ja Kekkeruusilaisten menestymisen perustan. Se on ainostaan omien kasvattieni omistajien aktiivisuudesta kiinni, menestyykö kennelin koirat. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Onnekasta Koiravuotta 2018 !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------