Muokattu: 12.12.2017 klo 22:53.

---.---.--- TÄSSÄ KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA ---,---,---

Koiramessuilla oltiin joukolla mukana 8.-10.12.2017
Kennelliiton järjestämä vuosittainen suurtapahtuma Koiramessut 2017 oli nyt vielä vähän mittavampi, koska Pohjoismaiden Voittaja -näyttely järjestettiin samassa yhteydessä. Omien koirieni ja kasvattieni osalta ilmoitan tulokset päivittäin paremmuusjärjestyksessä.
Perjantai, Helsinki Winner:
- Aksu VAL-ERI VAK1 SA PU1 CACIB VSP
- Vellamo VAL-ERI VAK2 SA PN3
Lauantai, Pohjoismaiden Voittaja:
- Vellamo VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB ROP POHJ-BIS3
- Aksu VAL-ERI VAK2 SA PU4 VARACA
- Vicky KÄY-ERI KÄK2
Sunnuntai, Voittaja:
- Vicky KÄY-ERI KÄK1 SA PN1 CACIB ROP KOTIM BIS2
- Vellamo VAL-ERI VAK1 SA PN2 VARACA
- Aksu VAL-ERI VAK2 SA PU2 VARACA
- Vekku AVO-ERI AVK2 SA
Kokonaisuuden kannalta on todettava, että meillä oli todella loistava viikonloppu. Aksulle tuli Helsinki Winner -titteli ja saamallaan CACIB:lla sille päästään hakemaan Kansainvälisen muotovalion titteliä. Lisäksi Aksu sijoittui PU-kehässä joka päivä neljän joukkoon. Vellamon päivä oli lauantai, joilloin se sai PMV-tittelin lisäksi ROP:n ja Pohjoismaisten koirien kisassa se tuli kolmanneksi. Vickyn päivä oli puolestaan sunnuntai, joilloin se sai vuoden voittajatittelin lisäski ROP:n. Sain Vickyn esitettäväkseni lyhyellä varoitusajalla ennen PN-kehää. Rotukehässä sain koiran käyttäytymään kohtuullisesti, mutta ryhmäkehässä totesin, että taitoni eivät riittäneet koiran kunnoliseen esittämiseen. Alkuarvostelussa pääsimme vielä jatkoon, mutta neljän sakkiin ei ollut tällä kertaa asiaa silloisella esityksellä ja esiintymisellä. On vielä mainittava, että kaikilla mainitsemillani koirilla oli meneillään karvan vaihto. Nooran ja Pertun suorittamalla viimeistelyllä saatiin koirat kuitenkin säädylliseen esiintymiskuntoon, josta heille suuret kiitokset! Kuvia tulee koirakohtaisiin kansioihin ja kuukauden kuviin vähitellen, kunhan saan niitä käsiini.

Hienoja tuloksia kasvateilla 19.11.2017
Vellamo osallistui MV-näyttelyyn Saksassa runsas viikko sitten käymällä ensin erillisessä KV-näyttelyssä ja sitten varsinaisessa MV-kisassa. Molemmissa näyttelyissä Vellamo sai Saksan SERT:n ja tällä tavalla siitä tuli Saksan muotovalio. Onnittelut siitä Pertulle ja Vellamosse! MV-näyttelyssä tuomari oli Ukrainasta ja kisan voitto meni yllättäen venäläiselle koiralle, suomalaiset koirat jäivät ilman titteleitä.
Tänään oli kasvateilla superpäivä, kun aamupäivällä tuli tieto Vickyn saamasta VSP-sijoituksesta Norjasta. Valitettavasti tulos ei kuitenkaan ole vielä selvä, sillä Vickyltä puuttui WCC-todistus käyttökokeen tuloksesta. Se olisi tullut esittää kehän laidalta ennen kehään menoa, jolloin kaikki olisi ollut hyvin ja tittelit olisi jaettu. Pirjo ja Matti aikovat kuitenkin yrittää toimittaa tietoa jälkikäteen, mutta ei ole varmuutta siitä, miten vanhoollinen Norjan Kennelliitto on näissä asioissa. Kyseessä olisi tittelit: NO-MVA, POHJ-MVA, C.I.B.
Erinomaisia uutisia tulee myös käyttökokeiden puolelta. Vieno osallistui tänään Ylivieskan KV-kokeeseen ja läksi tavoittelemaan sieltä ykkösen tulosta. Se tulikin sunnuntain tuloksella ja lisäksi koko kisan voitto CACIT:n kera. Pisteet Vienon suorituksessa olivat VOI1/90p. CACIT. Todella hieno tulos ja nyt tälle kaudelle on saatu CACIT:t Vienolle, Vickylle ja Aksulle. Hyvä ME!

Aksu Metsopojassa kakkoseksi 11.11.2017
Kajaanissa järjestettyyn vuotuiseen, nuorten alle kolmivuotiaiden koirien, Metsopoika nimelle merkittyyn kisaan osallistuimme Aksun kanssa. Odotukset eivät olleet kovin suuria, mutta yllättäen selvisimme kisan toiselle sijalle tuloksella VOI3/62 pistettä. Maastossa löydettiin hyvin lintuja, mutta kaikki istuivat puussa hiljaa. Löytäminen ja haukkuun saaminen olivat haastavia, mutta Aksu nappasi yhden täyden koppelohaukun ja pienen päräyksen puusta löytämästtään metsosta. Näillä suorituksille sijoituttiin noinkin korkealle ja lisäksi Aksu palkittiin kiertopalkinnolla parhaasta metohaukusta. Samaan kieropalkintoon on kaiverrettu Aksun munmmon Palokallion Ruutin nimi vuodelta 2011. Suvussa on siis metsoja haukkuvia koiria. Palkintotuomarina Aksulle oli Kirsi Moilanen ja ja hänet palkittiin parhaan maastokortin täyttämisen ansiosta - Hyvä Kirsi!

Aksu Metsopojassa kakkoseksi 11.11.2017
Kajaanissa järjestettyyn vuotuiseen, nuorten alle kolmivuotiaiden koirien, Metsopoika nimelle merkittyyn kisaan osallistuimme Aksun kanssa. Odotukset eivät olleet kovin suuria, mutta yllättäen selvisimme kisan toiselle sijalle tuloksella VOI3/62 pistettä. Maastossa löydettiin hyvin lintuja, mutta kaikki istuivat puussa hiljaa. Löytäminen ja haukkuun saaminen olivat haastavia, mutta Aksu nappasi yhden täyden koppelohaukun ja pienen päräyksen puusta löytämästtään metsosta. Näillä suorituksille sijoituttiin noinkin korkealle ja lisäksi Aksu palkittiin kiertopalkinnolla parhaasta metohaukusta. Samaan kieropalkintoon on kaiverrettu Aksun munmmon Palokallion Ruutin nimi vuodelta 2011. Suvussa on siis metsoja haukkuvia koiria. Palkintotuomarina Aksulle oli Kirsi Moilanen ja ja hänet palkittiin parhaan maastokortin täyttämisen ansiosta - Hyvä Kirsi!

Uswa valioitui käyttökokeen tuloksella 12.10.2017
Pauliina Savander käytti koiraansa Kekkeruusin Uswaa LINT-kokeessa onnistuneesti ja sai tuloksen AVO1/71p. Koe oli ensimmäinen Pauliinalle ja tässä koko kauden kestävässä kokeessa tuli heti hieno tulos, jolla Uswa saa valmiudet Suomen ja Viron muotovalion arvon hakemiseen. SERT:t ovat hankittu jo aikaisemmin ja nyt vain hakemukset sisään valionarvoista. Suuret onnittelut Pauliinalle ja Uswalle hienosta onnistumisesta!

Kävin pystykorvan Paratiisissa 2.-3.10.2017
Heti Savukosken metsästysreissun jälkeen läksin tervehtimään kasvattiani Almaa ja hänen perhettään Inariin. On mainittava, että erään uskontokunnan ansioituneet jäsenet pääsevät omasta mielestään Paratiisiin, kunhan ovat toteuttaneet edusmiestensä toiveet ja siinä samassa yhteydessä menettäneet kenties henkensä. Paratiisissa kuvitellaan olevan kaikenlaisia herkkuja ihmiselle, joka on viettänyt askeettista elämää maan päällä. Omana kokemuksenani voin mainita, että kasvattini Alma on päässyt suomenpystykorvien Paratiisiin, joka sijaitsee Inarijärven rannalla. Koiraa hoivataan isännän ja emännän toimesta kaikella mahdollisella tavalla, jota koira osaa toivoa. Koiralla on myös vertaansa vailla olevat mahdollisuudet toteuttaa hartainta toivettaan, lintujen haukkumista, lähes yksityiskäytössä olevassa erämaassa. Maasto on täysin hakkaamatonta, eikä sinne johda yhtään tietä. Aluetta on kymmeniä neliökilometrejä ja lintukanta vähintää kohtalainen. Sain mahdollisuuden käydä Alman ja Aksun kanssa Sepon mukana tutustumassa metsästysmaihin ja ne ovat todella vakuuttavat. Alma on siis päässyt Paratiisiin - jo pennusta lähtien. Alma ajaa välistä jänistä, haukahtelee herkästi hajuille, mutta onpahan puun juurelle kopsahtanut muutama metso ja koppelokin. Olen todella iloinen Alman puolesta tällaisesta onnenpotkusta, minkä hän sai elämälleen! Samalla kiitän Seppoa ja Sinikkaa vieraanvaraisuudesta käyntini yhteydessä!

Vienon valionarvot realisoituivat 25.9.2017
Kekkeruusin Vieno, jolla Suomen SERT:t olivat kasassa, sai ne käytettyä hyväkseen, kun LINT-kokeiden AVO1-tulos hyväksyttiin 25.9.2017 ylituomari Pirjo Appelgrenin toimesta. Koe oli ns. koko kauden kestävä koe ja se suoritettiin Hyrynsalmella 22.9.2017. Palkintotuomarina kokeessa toimi Jouni Norppa ja tulokseksi tuli AVO1/72 p. Vieno oli ennestään kansainvälinen muotovalio C.I.B, ja se sai nyt tämän käyttötuloksen seurauksena FI MVA -pätevyyden, kunhan Kennelliitto sen vahvistaa. Tämän jälkeen koiralle voidaan hakea NO MVA -titteliä, koska sillä on SERT Norjasta jo edelliseltä vuodelta. Saavutettu tulos on hieno, josta onnittelen lämpimästi Riikkaa ja Paulia!

Aksu lajiesittelyssä Utajärvellä 20.9.2017
Tuttavani Eero Kemilä pyysi minua tulemaan esittelemään linnunhaukun metsästystä suomenpystykorvallä hänen vierailleen, jotka olivat tullee Hollannista. He olivat Eeron aikaisempia tuttavia ja näinollen heidä käyttäytymisensä metsästyksessä oli tiedossa. Pariskunta oli häämatkalla ja monta kertaa matkan aikana aprikoin, mitähän mahtaa nuorikko arvella häämatkan hohdosta tarpoessaan Utajrven risukoissa kostealla maalla, jossa oli huomattava määrä mättäitä. Jossakin vaiheessa kuitenkin löydettiin kelvollista metsää ja siellä Aksu aloitti kiinteän haukun. Lyhyen neuvonpidon seurauksena vieraamme Wilco van Roon läksi etenemään haukulle aseenaan haulikko. Aikaa kului ja viimein 26 min haukun jälkeen kuului haulikon poksaus. Riensimme paikalle ja totesimme vieraamme Wilcon onnistuneen tiputtamaan Aksun hyvästä haukusta poikametson. Olimme tosi tyytyväisiä kaikki, eikä varmaan vähiten linnun tipauttaja. On totuuden nimissä todettava, että Wilco on toidellinen ammattimies metsästyksessä kun pystyy omaksumaan lyhyellä oppimäärällä annetun opastuksen perusteella kyvyn tiputta lintu haukusta. Suuret onnittelut vielä Wilcolle onnistumisesta! Olin myös itse hyvin tyytyväinen Aksun suoritukseen ja vieraamme onnistumiseen. Mielestäni tämä tapahtuma on edesauttamassa rotumme tunnetuksi tekemiseen maailmalla. Luulen, että Amsterdamin Maailmannäyttelyssä on pari hollantilaista katsomassa rotumme arvostelua livenä.

Kainuun pm-koe pettymys Aksulla ja Vickyllä 16.-17.9.2017
Kainuun piirinmestaruuskokeeseen lähdettiin yrittämään mahdollista menestystä arvokisasaralla. Se jäi kuitenkin vielä saavuttamatta sekä Aksun että Vickyn osalta. Aksu sai kolmosen tulokset molempina päivinä, mutta Vicky jäi nollatuloksille. Parannettavaa jäi molemmille, mutta ensi vuonna yritetään uudestaan. Nyt keskitytään metsästykseen siinä määrin, mitä säätilat ja susivaarat sallivat. Meidän seuduilla metsät ovat täynnä susia ja monia koiratapaturmia ne ovat jo saaneet aikaan.

LINT-koe Kuhmo-KV Aksulla ja Vickyllä menestystä 2-3.9.2017
Ruotsin harjoittelun jäljiltä läksimme osallistumaan linnunhaukun kokeeseen Kuhmon KV-koe. Lauantain koe oli valtava menestys Vickylle, koska hän sai ekan VOI1-tuloksen pistemäärällä 80 p. Vicky voitti päivän kilpailun ja sillä irtosi myös kansainvälinen CACIT. Kerrassaan hieno saavutus Vickyltä vähillä linnuilla. Aksu oli lauantaina viides tuloksella VOI3/28 p. Sunnuntain kisassa Aksu oli hirmuisessa vireessä ja se pyöritteli koppeloita ja teeriä mallikkaasti. Tulos oli hieno ensimmäinen VOI1-tulos pistemäärällä 92 p. Myös Aksu sai suorituksestaa CACIT:n. Kokeesta jaettiin palkinnot kahden päivän osalta parhaiden tulosten kesken. Siinä Aksu oli ykkönen ja Vicky kolmonen. Oli todella hieno viikonloppu.

Ruotsin metsästysreissu takana 1.9.2017
Kaikissa sivistyneissä länsimaissa, kuten Ruotsissa, kanalintujen metsästys alkaa 25.8. Käytimme tilannetta hyväksi ja matkustimme Pohjois-Ruotsiin jahtiin. Mukanani oli Aksu ja Elli, nuorimmat koirani. Olimme metsässä kuuden päivän luvilla ja yritin käyttää molempia tasapuolisesti metsässä oppimassa lintujen kanssa työskentelyä. Elli tosin halusi tutustua lähiympäristöön omin nokkinensa, kun karkasi lauantaiaamuna pihapiiristä. Oli mennyt 15 km jonkin perässä ja löytyi noudettuna poromiesten luota. Olin tietenkin helpottunut löytymisestä ja jatkoimme harjoituksia. Aksulle sain ammuttua pari lintua hyviin haukkuihin ja Ellin saldoksi jäi parin minutin mittainen haukku kotkottavasta emäkoppelosta. Reissu oli hyvä ja koirat saivat kokemusta - samoin minä.

Aksu aloitti koekauden 20.8.2017
Kävimme koekauden avauksessa Suomussalmen Raatteessa 20.8. jolloin ensimmäinen mahdollinen koepäivä oli. Aksu on hyvässä fyysisessä kunnossa, kun pyörälenkillä olemme muistaneet käydä useamman kerran tämän kesän aikana. Keli kokeen aikana oli aivan liian lämmin ja varsinkin keskipäivän tienoilla alkoi olla jo tukalaa. Aksu jaksoi kuitenkin liikkua koko erän ajan kiitettävästi ja se törmäsi heti erän alussa teeripoikueeseen. Siitä Aksu sai 10 min. hyvän haukun täydellä merkinnällä. Muuta sitten ei löytynytkään ja tulos jäi pikkukolmoseen, eli VOI3/56 p. Nyt sitten Ruotsiin treenaamaan Aksun ja Ellin kanssa. Auto on jo pakattu.

Meira-veteraani näyttelyssä Ristiinassa 12.8.2017
Kasvattini Kekkeruusin Meira, jolla on ikää jo kunnioitettava 12v 2kk, pääsi vielä näyttelyyn Ristiinaan viime lauantaina. Tuomarina toimi Tapani Pukkila. Meira pärjäsi tosi hienosti ja oli näytten kaunein kotimainen koira. Virallinen tulos oli: VET-ERI VEK1 SA PN1 ROP VET-ROP VET-BIS4. Valtavan suuret onnittelut Meiralle ja Virvelle mahtavasta menestyksestä! Laitan kuvan Meiran kansioon.

Elmolle SERT Kajaanin ryhmänäyttelyssä 29.7.2017
Kasvattini Kekkeruusin Elmo saalisti itselleen ensimmäisen SERT:n Kajaanin ryhmänäyttelyssa viime lauantaina. Tuomarina toimi Matti Palojärvi. Elmon tulos kokonaisuudessaan oli: JUN-ERI JUK1 SA PU1 SERT VSP. Tulos oli todella hieno ja nyt on hyvä jatkaa eteenpäin näyttelyuralla. Suuret onnittelut Saija-Johannalle ja Jukka-Pekalle hienosta tuloksesta! Samassa näyttelyssä oli esillä myös saman pentueen Enne, mutta pearempi menestyminen jäi saamatta turhan ujostelun ja hännän laskemisen johdosta. Tuloksena oli JUN-EH JUK1.

Aksu KV-näyttelyssä Oulussa 15.-16.7.2017
Aksu osallistui Oulun KV-näyttelyyn kahtena päivänä, jolloin lauantaina tuomarina oli Hannu Talvi ja sunnuntaina norjalainen Arild Berget. Molempina päivinä Aksu valittiin rotunsa parhaaksi ja se sai myös CACIB:n. Lauantain ryhmätuomarina oli kroatilainen ja sunnuntaina tshekki tuomari. He eivät valinneet kympin sakkiin yhtään metsästyskoiriin lukeutuvaa koiraa kumpaisenakaan päivänä, joten tulos sillä rintamalla oli laiha. Lähdimme näyttelyyn tavoittelemaan lähinnä mahdollista ryhmäsijoitusta, mutta siitä oltiin kaukana. Usko keskieurooppalaisten tuomareiden ymmärrykseen kotimaisia rotujamme kohtaan alkaa olla olematon, joten siihen suuntaan on helppo 'äänestää jaloillaan'. En esittänyt omaa koiraani kumpanakaan päivänä itse, vaan handlerina toimi Noora Korhonen. Hän esitti Aksun todella hyvin ja Aksu myös esiintyi mallikkaasti - kiitokset Nooralle ammattitaitoisesta esittämisestä! Sunnuntain erikoisuutena oli kotimaisten rotujen ROP-voittajien finaali, jossa tuomarina toimi Hannu Talvi. Aksu sijoittui siinä kisassa kolmanneksi, karhukoiran ja ajokoiran jälkeen. Lähipäivinä laitan kuvan näyttelystä Aksun kansioon. On huomattavaa, että Aksu ei vienyt mitään pois yhdeltäkään koiralta - SERT:ä se ei voinut ottaa vastaan ja kukaan muu koira uroksista ei ollut kelvollinen ottamaan vastaan CACIB:a.

Aksulle Pohjoismaiden muotovalion arvo 13.7.2017
Tänään vahvistui Aksulle Norjan muotovalion ja Pohjoismaiden muotovalion arvot Suomen Kennelliiton toimesta. Ne ovat nyt näkyvissä Kennelliiton Jalostustieto järjestelmässä ja luonnollisesti myös minun omilla Kekkeruusin sivuilla. Tavoiteltavana on vielä Kansainvälisen muotovalion arvo, jos koiran rahkeet sinne asti riittävät. Mielestäni Aksu on menestynyt varsin kohtuullisesti ulkomuotonsa näyttämisessä, josta myös kiitos koiran kasvattajalle Seppo Jurva-Sihtolle. Mielestäni oli hyvä yhdistelmän valinta kaikin puolin.

Aksu näyttelymatkalla Tromsassa 18.6.2017
Kävimme Aksun kanssa Norjan Tromsassa KV-näyttelyssä, jossa rodun arvosteli norjalainen naistuomari Anne-Marit Olsen. Uroksia oli kaksi muutakin, mutta Aksu valittiin urosten parhaaksi ja se sai kokonaisuudessaan VAL-ERI VAK1 SA PU1 SERT CACIB ROP. Näin ollen Aksusta tuli jo kalmannessa polvessa Tromsan voittaja. Tällä tuloksella on mahdollista anoa Norjan kennelliitolta Aksulle Norjan muotovalion arvoa. Sen saatuaan Aksulla on oikeus Pohjoismaiden muotovalion arvon saamiseen, joten pari lisätitteliä Aksulle on tulossa. Matkalla oli suurena apuna ystäväni Åke Töyrä, jonka luona myös yövyin mennen tullen. Kiitos Åkelle ja Siville vieraanvaraisuudesta Ruotsin Kuttasella!
Paluumatkalla ajoin Inarin kautta, katsomassa mitä mahtaa kuulua kasvatilleni Almalle. Sepon ja Sinikan luona oli todella mukava käydä Inarijärven Kenkäniemessä. Totesin, että pystykorvan pentu ei voi mennä parempaan paikkaan, ja parempiin olosuhteiosiin, mitä Alma on päässyt. Vietin illan ja yön Kenkäniemessä Sepon ja Sinikan passattavana ja minua todella passattiin - kuin piispaa pappilassa. Kiitokset vielä kerran vieraanvaraisuudesta teille. Kasvattajan suurin ilo on todeta omistajiensa olevan täydellisen tyytyväisiä koiraansa ja kun koirasta näkee, että sekin on heidän luonaan kuin konsanaan kotonaan - se on niitä parhaita hetkiä harrastustoimintamme parissa.

Emmasta Englannin muotovalio 20.5.2017
Englantiin myymäni narttu Kekkeruusin Emma on saavuttanut huikean menestyksen nykyisessä kotimaassaan. Siitä tuli eilen Englannin muotovalio, vähä yli vuoden vanhana. Emman omistava perhe Karen ja Stuart Byrne on tehnyt todella mittavan työn koiransa eteen, jotta se on yltänyt moisiin saavutuksiin. Olen todella onnellinen, että sinne lähtenyt pentu oli niin kelvollinen, että se ylsi tällaisiin sfääreihin. Kiitokset ja onnitelut myös Angela Cavillille, koska hän puuhasi tämän mahdollisuuden ja on myös osaomistajana Emmaan! Todella kova saavutus. Toivottavasti saan Emmasta kuvan, jotta voisin julkaista sen kuukauden kuvissa. Juhlimme Angelan kanssa tapahtumaa ensi viikonloppuna Helsingin Hanasaaressa.

Aksusta Ruotsin muotovalio 18.5.2017
Omistamani uros Kylkisalon Aksu sai tänää vahvistuksen Ruotsin muotovalion tittelistä. Se on myönnetty 11.5.2017 Ruotsin Kennelliitossa ja se näkyy jo Kennelliiton Jalostustietojärjestelmässä Aksun tiedoissa. Näin ollen olen saanut nuorelle koiralleni jo kolme titteliä ulkomuodon puolelta ja olen tosi tyytyväinen koiraani. Samalla annan myös nöyrimmän kiitokseni koirani kasvattajalle Seppo Jurva-Sihdolle hyvästä koira-aihiosta!

Synttäripäivä E-pennuilla 7.5.2017
E-pentue syntyi Kekkeruusiin Kenneliin tasan vuosi sitten. Pennuille on kerennyt tapahtua kaiken laista. Emma, joka meni Englantiin, on pärjännyt siellä erinomaisesti ja olen tietenkin erittäin tyytyväinen siihen asiaan. Emmalla taitaa olla siellä jo kolme SERT:ä. Enne on tänään parasta aikaa näyttelyssä Raahessa ja Enne sai jo aikaisemmin VASERT:n näyttelystä. Nartuista vaatimattomin on ollut omassa tarhassani oleva Elli, jonka paras tulos kauneuspuolella on junioreiden erittäin hyvä. Pojista Elmo on menestynyt aika hyvin ja sillä on jo JUN-ERI ja SA näyttelystä eka kerralta. Muut pojat eivät ole vielä aloittaneet uraansa, mutta varmaan se käynnistyy myös heidän osaltaan tänä kesänä. Kaikki kolme urosta siitä pentueesta ovat kauniita koiria.
On hienoa, että uudet harrastajat ovat vieneet koiriaan eteenpäin ja näinollen kasvatustyöni saa arvostusta. Valitettavasti se aiheuttaa myös jonkin verran kateutta, mutta lohdutukseksi niin ajatteleville voin mainita - Ellin kanssa näillä näkymin olemme näyttelyissä aina vaatimattomilla sijoilla. Menestystä omilla koirillani on tullut jo kosolti - on muiden vuoro menestyä.

Elli näyttelyissä Vapun aikana 2017
Käytin Elliä näyttelyissä Vapun aikoihin Kiuruvedellä ja Hankasalmella. Molemmissa tuloksena oli aika lailla samanlainen rivi: Kuiruvedellä JUN-EH JUK3 ja Hankasalmella JUN-EH JUK2. Arvosteluissa molemmilla kerroilla oli korostettu koiran runkorakenteessa ilmentyvää pehmeyttä ja se on tietenkin ymmärrettävää, koska ikää on vasta alle vuoden. Nyt näyttelyissä käynnit saavat olla sivussa vähän aikaa ja keskitymme fyysisen kunnon parantamiseen Ellillä ja Aksulla.

Vienolle syntyi pentue 20.4.2017
Kasvattini Kekkeruusin Vieno synnytti pentueen 20.4.2017 ja siihen tuli kaksi urosta ja kaksi narttua. Pennut ovat elinvoimaisen oloisia ja emo hoitaa niitä hyvin. Pentue on Vienon ensinnäinen niinkuin myös omistajiensa ensimmäinen koiranpentue. Heillä on ollut kylläkin 'lehmänpentueita' lähes päivittäin, koska hankkivat elantonsa etupäässä lypsykarjan parissa. Pentueesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan Riikka Mathliniin, puh. 044 264 5427 tai sp. kirjavala@gmail.com. Laitan aikanaan kuvia Vienon kansioon hänestä pentujensa kanssa.

Aksun näyttelykäynti Hirvensalmella 15.4.2017
Käytin Aksua ryhmänäyttelyssä Hirvensalmella 15.4.2017, jossa rodun arvosteli Jari Fors. Kun Aksu oli täyttänyt vajaa pari viikkoa sitten kaksi vuotta, meillä oli siellä onnistuessamme mahdollisuus saada koiralle SERT, joka oikeuttaisi Suomen muotovalion arvoon. Yritys ei mennyt hukkaan, sillä Aksu valittiin parhaaksi urokseksi ja myös rotunsa parhaaksi suomenpystykorvaksi. Jatkokehiin läksimme taistelumielellä, sillä ryhmäkesässä (samoin kuin BIS-kehässä) oli kotimaisia rotuja ymmärtävä tuomari Paavo Mattila. Ryhmäkilpailussa Paavo valitsi Aksun viitosryhmän parhaaksi koiraksi ja niin ollen tie BIS-kehään oli auki. Näyttelyn kaunein koira valittiin siis BIS-kehässä, ja Paavo Mattilan mielestä Aksu oli myös sen kehän voittaja - näyttelyn kaunein koira, eli BIS1. Tunne oli todella mahtava tällaisesta saavutuksesta ja esitän nöyrän kiitoksen Jari Forsille ja Paavo Mattilalle heidän tekemistään valinnoista ! Aksun tulos kokonaisuudessaan oli: KÄY-ERI KÄK1 SA PU1 SERT FI MVA ROP RYP1 BIS1. Laitan kuvia tapahtumasta kuukauden kuviin ja Aksun kansioon, kunhan saan niitä näyttelyn järjestäjiltä. Lupasivat lähettää ensi viikolla.
Kun Suomen Muotovalion arvo myönnetään Aksulle, aion anoa myös Ruotsin Kennelliitolta Ruotsi Muotovalion arvoa, koska Aksu on saanut viime joulukuussa Ruotsin Voittaja näyttelyssä heidän SERT:n. Mielestäni se otetaan huomioon taannehtivasti, joten SE MVA -arvon saaminen Aksulle on mahdollista.

Aksun näyttelykäynti Lahti KV 25.3.2017
Aksu oli ilmoitettu Lahden näyttelyyn jo kauan sitten, jolloin Ähtärin näyttelyn järjestys ei ollut vielä tiedossa. Lahteen Aksu läksi tavoittelemaan CACIB:a ja mahdollista ryhmäsijoitusta, mutta valitettavasti niitä kumpaakaan ei tullut. Aksu hävisi edellisen viikonlopun tapaan Loukkaharjun Nikkarin Sepolle PU-kehässä, jääden kakkoseksi. Aksu oli reissussa Laitisen Sarin mukana ja koiran kehässä esitti Noora Korhonen. Kiitokset teille molemmille Aksusta huolehtimisesta ja ammattitaitoisesta esittämisestä! Aksun tulos Pekka Teinin arvostelemana oli seuraava: KÄY-ERI KÄK1 SA PU2 SERT VACACIB. Kun Aksu täyttää viikon kuluttua kaksi vuotta, sen jälkeen ryhdymme tosissaan tavoittelemaan yli kaksivuotiaan serttiä, jolloin muotovalionarvon vaatimukset täyttyisivät.

Näyttelymenestystä Rodun päänäyttelyssä Ähtärissä 19.3.2017
SPJ:n Talvipäivien yhteydessä pidettävä päänäyttely järjestettiin Ähtärissä tänä vuonna. Aikaisempien vuosien tapaan, kehät olivat rakennettu jäiselle alustalle ja koirien esittäminen oli hieman vaikeaa. Esillä oli 71 suomenpystykorvaa ja arvostelevana tuomarina toimi Pekka Teini. Aksun kanssa esiinnyttiin urosten käyttöluokassa ja tulos oli: KÄY-ERI KÄK1 SA PU4 SERT. Tulos oli hyvä kovassa seurassa. Narttujen puolella huomion kiinnitti kasvattini Kekkeruusin Vellamo. Perttu esitti koiransa tyylikkäästi ja taitavasti ja yhteistyö vetosi myös tuomariin. Vellamo oli rotunsa paras koira ja viimeisessä kehässä se valittiin näyttelyn kauneimmaksi koiraksi. Tulos lienee syytä mainita kokonaisuudessaan: AVO-ERI AVK1 SA PN1 ROP BIS1. Todella mahtava tulos ja siitä suuret onnittelut Vellalle ja omistajalleen Pertulle Simonniemeen!!! On vielä mainittava, että Vella oli vasta nyt ensimmäistä kertaa näytillä täydessä karvassaan. Laitan kuvan kuukauden kuviin, kunhan saan sen käsiini.

Näyttelymenestystä Emmalla 9.3.2017
Englannissa järjestetään kansainvälisesti suuri ja arvostettu näyttely Cruftsissa vuosittain ja sinne osallistumiseen on tietyt vaatimukset. Koiran on pitänyt ansaita paikkansa kyseiseen näyttelyyn jossakin muussa arvostetussa näyttelyssä, tullakseen kutsutuksi tähän kisaan. Omista kasvateistani Emma oli saanut mahdollisuuden osallistumiseen ja myös käytti ansaitsemansa paikan. Suomenpystykorvien osuus tänä vuonna näyttelyssä oli 9.3. ja Emma sai siellä SERT:n ja VSP:n. Todella hieno menestys, josta onnittelut Emmalle ja hänen perheelleen! Tämä oli jo Emman toinen SERT Englannin maaperällä. Julkaisisin mielelläni kuvan Emmasta kaikkien nähtäville kuukauden kuviin, jos saan sellaisen käsiini.

Kuulumisia - Vickyn pentujen tilanne 12.2.2017
Kävin taas tänään katsomassa Vickyn pentuja Matin ja Pirjon luona. Pennut täyttävät ensi viikolla viisi viikkoa ja näyttävät tosi vilkkailta ja terveen oloisilta. Kaikille pennuille on löytynyt omistajaehdokkaat ja luulen heidän saavan hyvän yksilön metsästyskaverikseen. Olisin varsin ihmeissäni, jos niille ei tulisi haluttuja ominaisuuksia myös ulkonäön puolesta. Pentujen vanhemmat ovat valioyksilöitä.

Kuulumisia - Vickyllä pennut 2.2.2017
Kekkeruusin Vicky astutettiin viime vuoden puolella Loukkaharjun Nikkarin Sepolla. Pennut syntyivät 11.1.2017 ja vasuun tuli kaksi urosta ja kaksi narttua. Pentue on kehittynyt erinomaisesti ja Vicky hoitaa niitä hyvin. Pennut tulivat jo kolmen viikon ikään ja painot on nousseet puolentoista kilon paremmalle puolen. Pentueesta on vielä vapaana yksi uros ja yksi narttu. Jos joku kuulee todellisen koiraihmisen olevan kiinnostunut pennuista, antakaa vinkki yhteyden otosta Vickyn omistajaan Matti Heikkiseen. Mielestäni kyseessä on huippuhyvä pentue.

Kajaanin KV-näyttely 15.1.2017
Näyttelyvuosi avattiin myös Kekkeruusilaisten osalta Kajaanin KV-näyttelyllä, jossa suomenpystykorvien tuomarina toimi Raimo Viljanmaa. Kasaan ei saatu kasvattajaryhmää, mutta yksilöllisillä tuloksilla yritettiin päästä kärkipäähän. Aikaisemmasta poiketen, esittelimme myös pentuluokassa koiriamme, kun E-pentueen koirat olivat saavuttaneet 8 kk:n iän. Urospentujen puolella Elmo sai ykkössijan ja Eko kakkossijan, molemmille myös ojennettiin kunniapalkinto KP. Narttupennuissa Elli oli kakkonen ja Enne kolmonen, Ellille KP. Pentujen kilpailuluokassa Elmo sai PENT-VSP:n.
Aikuisten koirien puolella saavutettiin urosten voitto ja narttujen puolella kaksoisvoitto. Molemmat CACIB:t ja VARACA:t saatiin kotiin, kun oma koirani Aksu oli täydentämässä joukkuetta. Yksittäiset tulokset koirittain olivat seuraavat:
- Kekkeruusin Uska AVO-ERI AVK1 SA PU1 CACIB ROP
- Kylkisalon Aksu KÄY-ERI KÄK1 SA PU3 VASERT VARACA (Noora Korhonen esitti Aksun)
- Kekkeruusin Vellamo AVO-ERI AVK1 SA PN1 CACIB VSP
- Kekkeruusin Vieno KÄY-ERI KÄK1 SA PN2 VARACA
Näyttelyn tulos Kekkeruusin kannalta katsottuna oli loistava. Suuret kiitokset kuuluvat jälleen koirien omistajille, jotka jaksavat tuoda koiriaan esille. Samalla esitän teille myös vilpittömät onnittelut menestymisenne johdosta! Kuvia tulee lähiaikoira koirakohtaisiin kansioihin Kuvat-osioon ja kuukauden kuvaksi joku niistä.

Summa summaarum - vuosi 2016
Vuoden ensimmäisenä päivänä on tapana vilkaista taaksepäin, eli vuoden 2016 tärkeimpiin tapahtumiin. Toukokuussa syntyi Tuulille pentue Kultakurkun Retun kanssa ja siitä tuli näillä näkymin ihan laadukas pentue. Ne ovat nyt lähes kahdeksan kuukautta vanhoja ja seuraan niiden edesottamuksia tarkasti. Siitä pentueesta jätin itselleni yhden nartun Ellin ja aioin käyttää sitä mahdollisesti jalostukseen. Kasvattini kävivät melko ahkerasti näyttelyissä ja saimme kokoon Oulun KV-näyttelyyn kasvattajaryhmän. Ryhmä sijoittuin hienosti kasvattajien BIS2-sijalle, joka on aikamoinen meriitti käyttökoirien puolella. Vicky kävi MV-näyttelymatkalla Moskovassa ja sillä reissulla kertyi meriittejä niin, että siitä leivottiin RU-MVA. Syksyllä Vicky sai käyttöpuolelta AVO1-palkinnon ja sen jälkeen Seinäjolta saatu SERT oikeutti koiralle myös FI-MVA arvon. Joulukuussa Vicky kävi Ruotsin voittajanäytelyssä ja siltä saatu SERT taas lisäsi arvon SE-MVA. Myös Vieno on menestynyt erinomaisesti, jopa KV-näyttelyissä. Norjan reissu toi sieltä CACIB:n ja Vienosta tuli C.I.B. Koko V-pentue näyttää olevan tähtiä täynnä. Vekku sai kesällä Mikkelin ryhmänäyttelyssä kovin harvinaisen tittelin BIS1, eli se oli näyttelyn kaunein koira. Vellamo alkaa olla upeassa kunnossa ja kun Perttu osaa esittää koiransa tosi hienosti, mestystä on odotettavissa jatkossa. Omien koirieni osalta olen kokenut miellyttäviä hetkiä, kun Aksu on saanut muutamia SERT -arvoja Suomesta ja Ruotsista. Lisäksi Aksu haukkui AVO1-tuloksen syksyllä, joten lähdöt ovat hyvät. Olen tosi kiitollinen Aksun kasvattajalle Seppo Jurva-Sihdolle siitä, että hän kasvatti minulle niin mieluisan koiran.

Haluan vielä tuoda julki oman työni ja Kekkeruusilaisten menestymisen perustan. Se on ainostaan omien kasvattieni omistajien aktiivisuudesta kiinni, menestyykö kennelin koirat. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Onnekasta Koiravuotta 2017 !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------