Muokattu: 1.11.2019 klo 20:08.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2019 ---,---,---


Kuulumisia marraskuun vaihtuessa 1.11.2019
Metsästyskausi alkaa olla loppuvaiheessa täällä Kainuussa. Omilla metsästysmaillani on ollut erittäin huono lintutilanne. Ei ole saatu haukkuja juuri nimeksikään ja linnut ovat olleet poikkeuksellisen arkoja. Olisi pitänyt mennä muualle, mutta siinä on aina omat haasteensa. Minulle ei ole sellaisi kontakteja, joitten kautta pääsisin kohtuullisiin metsästysmaisemiin.
Lintukokeiden puolella on tosin tullut muutamia ihan hyviä onnistumisia. Aksu sai alkusyksystä kolme ykköstä putkeen ja niillä saatiin käyttövalion arvo vahvistettua. Käytin myös Elliä kokeessa tällä viikolla. Elli haukkui LINT-1:n tuloksen 76 pisteellä ja olin siihen erittäin tyytyväinen. Elli on hyvä koira ja tällä tuloksella tuli todistettua, että se on jalostuskäyttöön kelvollinen. Nyt odotellaan Ellin kiiman alkamista.

Kuulumisia lokakuun alun tapahtumista 7.10.2019
Lehti lentää ja linnut ovat arkoja. Omalta osaltani metsästys on ollut vailla onnistumisia täällä kotopuolessa. Muilla on onneksi mennyt paljon paremmin.
H-pentujen omistajat ovat osoittaneet koiriensa kanssa kiitettävää aktiivisuutta. Helmi aloitti hyvien uutisten sarjan ja Jari sai tiputettua sille vanhan metson, joka tosin siipesi 300 m. Haulipiipulla ampuessa on aina tuo vaara olemassa, mutta luotipiipun käyttö vaatii taas hyvän ampuma-asennon ja myös taitoa on oltava pelissä. Minulla ei sellaista ole, joten joudun turvautumaan ainoastaan haulipiippuihin.
Kari matkusti pohjoiseen Hallin kanssa ja tulosta alkoi myös tulla. Ensin tyttökoppelo hyvään haukkuun. Seuraavana päivänä Kari sai tiputettua Hallille vanhan metson hyvään haukkuun. Samalle päivälle tuli vielä koppelo uusintahaukkuun. Kun Halli oli haukkunut jo kotipuolessa metson, hyvä sarja sai jatkoa.
Hulivili sai Antin kanssa haukkuun koppelon puustalöytönä ja siitä tiputus. Toisena päivänä Antti ja Hulivili saivat myös alas vanhan metson hyvään haukkuun.
Samaan syssyyn sain myös viestin Vesalta, että hän oli saanut niin ikään vanhan metson Hipun haukkuun, joten kokonaiskuva oli aika hieno monen koiran osalta.
Tällaisten uutisten saapuessa kasvattajalle, siitä voi olla todella onnellinen. Suuret kiitokset on osoitettava koirien omistajille, jotka ovat vieneet koiriaan eteenpäin, jolloin onnistumisiinkin on edellytykset. Olen laittanut saamiani kuvia koirakohtaisiin kuvakansioihin. Käykää vilkaisemassa niitä Kuvat -hakemiston kautta.

Kuulumisia syyskuun tapahtumista 25.9.2019
Kotisivuillani ilmeni ns. ääkkösongelma, jonka vuoksi en ole päivittänyt sivujani, ennenkuin ongelma on saatu poistettu. Vihdoin tänään sain sivut taas toimimaan kunnolla, kun talletin kaikki erilliset sivut tiedostomuotoon UTF-8.
Syyskuussa kokeita on ollut runsaasti ja nyt ruuhka on ohi. Aksu pääsi pm-kokeessa saatujen tulosten perusteella lohkovalintaan Ylitorniolle ja se järjestettiin viime viikonloppuna. Siellä ei ollut enää onni myötä, koska maastoista ei löytynyt tarpeeksi haukuttavaa. Yritystä oli kuitenkin kiitettävästi, sillä Aksu sai molempina päivinä hausta kympin. Näin katkesi Aksun kolmen LINT-1:n putki ja parempi tulos viime kisasta oli pelkkä repalainen kolmonen. Matti oli kokeessa tuomarin tehtävissä.
Kävimme Heikkisen Matin kanssa metsästysreissulla Ruotsissa ennen lohkovainnan koetta. Lintuja oli siellä vähänlaisesti, mutta muutama tiputus sentään saatiin. Matti oli reissussa Vickyn ja Jelin kanssa, minulla oli mukana Aksu ja Elli.

Vickyllä ja Aksulla onnistumiset Kuhmossa 1.9.2019
Kasvattamani koira Kekkeruusin Vicky saavutti hienon tuloksen LINT-1 / 87 pistettä ja CACIT:n Kuhmon KV-kokeessa. Tulos on riittävä Suomen Käyttövalion arvon saavuttamiseksi ja lisäksi CACIT antaa valmiuden kansainvälisen käyttövalion arvon hakemiseen. Samassa kokeessa ja myös samana päivänä, omistamani Kylkisalon Aksu sai tuloksen LINT-1 / 84 pistettä ja VaraCACIT:n. Tuo luokkatulos antaa myös Aksulle Suomen käyttövalion arvon, jonka vahvistaa lopullisesti Kennelliitto. On kuitenkin muistettava, että koirasta tulee käyttövalio sillä hetkellä, kun se saavuttaa siihen vaadittavan tuloksen. Vicky ja Aksu ovat siis jo nyt Suomen kaksoooosvalioita. Hienoja koiria!

Pinni läksi autaimmille metsästysmaille 12.8.2019
Kasvattamani ja omistamani koira Kekkeruusin Pinni jouduttiin lopettamaan 12.8. Vein Pinnin nukkumaan äitinsä viereen omille mailleni perustetulle koirien hautausmaalle. Matka oli raskas minulle, mutta halusin päästää koiran pois ennen pahempia vanhenemiseen liittyviä tuskia. Pinnin ruokahalu meni loppusaalla aivan olemattomiin ja elimellisiä vaivoja alkoi ilmetä vähä joka puolella.
Pinni oli valtavan hyvä koira ja erinomaisen nöyrä luonteeltaan. Sen metsästysominaisuudet olivat huippuluokkaa ja niistä ansioistaan se sai kansainvälisen käyttövalion arvon. Arvostin Pinniä korkealle sen eläessä ja halusin antaa sille kunniakkaan lopun. Lepää rauhassa!

Hilulle ensimmäinen SERT 27.7.2019
Kasvattini Kekkeruusin Hilu, jonka omistaa tyttäreni Heidi, sai tänään ensimmäisen SERT:n Ristijärven näyttelyssä, jossa tuomarina toimi Hannu Talvi. Tulos kokonaisuudessaan oli NUO-ERI NUK1 SA PN1 SERT ROP. Ryhmäkilpailussa ei ollut enää menestystä, mutta päivän saldoon täytyy oolla tyytyväinen näin nuoren koiran osalta. Jatkamme kilpailu-uraa varmaan seutraavassa näyttelyssä. Kuva tulee aikanaan kukauden kuviin.

Vienolle toinen pentue 20.6.2019
Kasvattini Kekkeruusin Vieno synnytti eilen vähän ennen puoltayötä toisen pentueensa, jossa oli kolme urosta ja kolme narttua. Kaikki pennut näyttävät terveiltä ja elinvoimaisilta. Vieno itse on kaksoisvalio ja pentueen isä, Kultakurkun Retu on myös kaksoisvalio. Molempien vanhempien meriitit ovat varsin korkeat ja niitä voi käydä katselemassa Kennelliiton Jalostustietojärjestelmästä. Pentueesta on vielä vapaana molempia sukupuolia ja sieltä olisi saatavissa aktiiviselle koiraharrastajalle varsin laadukas metsästyskoiran alku. Pennuista voi tiedustella Riikka Mathlinilta puh.nro 044 2645427.
Pentueen kuva on laitettu kuukauden kuvaksi Kesäkuu 2019.

Elli näyttelyssä Airakselassa 15.6.2019
Käytiin Ellin kanssa ryhmänäyttelyssä Kuopion Airakselassa, jossa tuomarina toimi Sakari Poti. Tuomari huomioi, mielestäni oikein, koiran kesäkarvan, tai oikeammin karvattomuuden, ja antoi laatumaininnan ERI. Kun Elli sai vielä SA:n, olimme kovin tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka PN-kehässä ei saatu sijoitusta. Sanallisessa arvostelussa tuomari arvosti Ellin hyvää liikkumista ja rakennetta, vaikka mainitsi myös rungon olevan hieman pitkä. Jalostukseen käytettävällä nartulla ei mielestäni rungon pituudesta ole mitään haittaa - pikemminkin päinvastoin. Elli on myös erittäin vahva rakenteeltaan ja luulisin sen periyttävän myös vahvarakenteisia jälkeläisiä.

Kuulumisia kesäkuun alussa 7.6.2019
Tänään järjestettiin Kenneltoimintakeskus Paavolassa laajentavien ulkomuototuomareiden näyttötilaisuus, johon osallistuimme kekkeruusilaisilla koirilla melko mittavasti. Testiarvosteltavana oli minun Aksu ja Elli. Lisäksi siellä esitettiin Riikan toimesta Enne ja Saara Sampakoski esitti Heidin koiran Hilun. Mukana oli myös Jeli, Tane ja Piki omistajiensa esittäminä. Päivä oli erittäin kuuma ja koirat meinasivat väsähtää pahasti auringonpaahteessa. Ainoastaa Aksuun helle ei näyttänyt tehneen kovinkaan kummoista vaikutusta, sillä Jouni Norpan esittämänä se esiintyi mallikkaasti koko päivän. Kaikki neljä laajentavaa ulkomuototuomaria selviytyi testistä ja he saivat arvosteluoikeudet suomenpystykorville, Onnea teille siitä! Kiitokset myös koirien omistajille, jotka toitte koiranne testattavaksi!
Vienon kantoaika etenee toivotulla tavalla ja pentujen pitäisi syntyä parin viikon kuluttua.

Kuulumisia toukokuulta 29.5.2019
Toukokuun 11 pv ollut Iisalmen NORD-näyttely oli Kekkeruusin Elmolle paluu näyttelykehiin parin vuoden tauon jälkeen. Vaikka Elmon karva alkoi olla vähän puutteellinen, sille annettiin kuitenkin hyvä arvostelu Maija Mäkisen toimesta: AVO-ERI AVK1 SA PU1 SERT NORD-SERT ROP. Koira on loistava yksilö ulkomuodoltaan ja sillä on suuret mahdollisuudet jatkossa. Toivotan parhaat onnittelut Saija-Johannalle Otanmäkeen! Lisään Elmon kuvan sen kansioon, kunhan saan sellaisen käsiini.
Kekkeruusin Vienon astutus näyttää tuottaneen tulosta, sillä ultrassa sillä todettiin olevan kohdussaan ainakin neljä pentua. Vieno astutettiin Kultakurkun Retulla ja pentujen pitäisi syntyä Juhannuksen alla. Toivon kaiken menevän hyvin.

Kuulumisia Äitienpäivänä 12.5.2019
Huhtikuu on kuukausista julmin ja silloin tapahtuu koirarintamalla aika vähän. Yksi asia on kuitenkin ollut nytkin esillä, nimittäin Aksun ja Vickyn pentue, joka syntyi 14.3.2019. Pennut ovat nyt jo uusissa kodeissaan ja pärjäävät kuulemma hyvin. Pentuja syntyi viisi kappaletta, joista tosin yksi menehtyi jo kolmen päivän vanhana. Oli ilmeisesti vetänyt jotakin henkeensä synnytysvaiheessa ja keuhkojen toiminta ilmeisesti petti ja matka loppui siihen. Muut pennut sen sijaan olivat virkeitä ja kehittyivät tasapainoisesti. Pennuista on muutama kuva kuukauden kuvana, Vickyn ja Aksun kuvakansiossa. Nyt aletaan valmistautua syksyä varten ja koirien fyysinen kunto täytyy laittaa kohdalleen. Pyörään tulee kilometrejä tasaisesti.
Vellamon näyttelykesä katkesi alkuunsa, kun karvan vaihto iski päälle. Koira oli jo ilmoitettu Tampereen kisoihin viime viikonlopulle, mutta sitä ei kannattanut viedä sinne huonossa karvassa. Vella oli näyttelykoirakisassa parhaimmillaan jo kolmantena ja olisi ollut mukava kokeilla, mihin asti tällaisella metsästyskoiralla pääsee. Kuitenkin realiteetit on otettava huomioon ja huonolla karvalla tällainen turkkirotu ei menesty. Harmi!

Viikonloppu 23.-24.3.2019 - Pentujen katselua ja Vellamon tuloksia
Kävimme Tertun kanssa pienellä retkellä katsomassa Piteåssa Bellisin ja Aksun tuottamia jälkeläisiä. Pentue on nyt neljän ja puolen viikon ikäinen. Pennut olivat todella tasaisia ja luonteeltaan tasapainoisen oloisia. Näki selvästi, että niitä on hoidettu hyvin ja suurella asiantuntemuksella. Yksi pennuista on jäämässä kasvattajille ja se tulee varmaan saamaan mahdollisuuksia tulla esille näyttelyissä ja käyttöpuolella. Oli todella mukava reissu käydä tapaamassa hyvin onnistunutta pentuetta ja miellyttäviä koiraihmisiä Piteåssa. Kiitos teille vieraanvaraisuudesta! Kuva Aksun kansiossa.
Lauantaina saimme taas kuulla jatkoa Vellamon menestystarinaan. Perttu ja Vellamo olivat matkustaneet Turkuun KV-näyttelyyn ja siellä syntyi taas mahtavaa tulosta. Vellamo voitti rotuarvostelun, ollen rotunsa paras. Sitten ryhmässä tuli vielä jättipaukku, kun Vellamo valittiin 5-ryhmän parhaaksi. Tulos kokonaisuudessaan oli VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB ROP RYP1. seuraavana päivänä Vellamo pääsi esiintymään BIS-kehässä, jonka arvosteli minulle tuntematon norjalaistuomari. Tässä kehässä menestys jäi odottamaan ja Vellamoa ei valittu neljän parhaan joukkoon. Tämä tietenkin vähän harmittaa, mutta ryhmävoitto sentään lämmittää!

Vellamolle täysi potti ja Aksulle vaatimaton sija 17.3.2019 Siilinjärvellä
Osallistuttiin jälleen kerran Suomen Pystykorvajärjestön päänäyttelyyn suomenpystykorvien kehässä. Oma koirani Kylkisalon Aksu oli omasta mielestäni elämänsä parhaassa kunnossa, mutta sijoitus jäi siihen nähden perin vaatimattomaksi. Tulos kokonaisuudessaan oli VAL-ERI VAK2 SA PU3. Tuomarin mielestä Aksun pää oli puoli numeroa liian pieni, mutta omasta mielestäni se on riittävä.
Oma kasvattini Kekkeruusin Vellamo menestyi taas loistavasti. Sen esitys ihastutti sekä tuomarin että yleisön. Tulos kokonaisuudessaan oli VAL-ERI VAK1 SA PN1 ROP BIS1. Koira voitti siis koko naäyttelyn ja valittiin esitetyistä koirista kauneimmaksi! Kun muistetaan, että Vellamo on voittanut tämän saman näyttelyn viime ja toissavuonna, sille tuli kolmas peräkkäinen voitto rodun päänäyttelyssä. Tulos on huima ja kasvattajana olen todella nöyrällä tavalla ylpeä ja myös onnellinen kasvattini menestymisestä. Onnittelen Vellamon lähellä eläviä ihmisiä ja kiitän mitä nöyrimmin teitä kaikkia kasvattamani koiran eteen tehdystä työstä! Laitoin kuvia tapahtumasta kuukauden kuviin sekä Vellamon ja Aksun kansioihin. Suuret kiitokset Heidi Lahtiselle toimiteuista kuvista!

Aksulle syntyi taas jälkeläisiä 14.3.2019
Astutimme Kekkeruusi Vickyn tammikuussa juuri ennen Tamminäyttelyä-2019 omalla koirallani Kylkisalon Aksulla. Astutukset onnistuivat hyvin ja ne tapahtuivat luonnollisen menetelmän kautta. Molemmat koirat olivat vapaana häkissä ja ne hoitivat homman alusta loppuun ilman ulkopuolista puuttumista. Tulosta saatiin tänään, kun Vicky synnytti kohtalaisen ison pentueen, 2 narttua ja 3 urosta. Ensivaikutelmalta pentue näyttää hyvältä ja tasapainoiselta. Kovin ovat vielä pieniä koiranalkuja, mutta odotukset ovat tietenkin korkealla.
Jo helmikuussa Aksulle syntyi jälkeläisiä Ruotsin Piteån. Akroyd's Bellis synnytti 2 narttua ja 2 urosta. Tämä pentue näyttää erittäin tasaiselta ja muutenkin lupaavalta. Tarkoituksenani on käydä katsomassa pentuetta ennen sen luovuttamista. Saatanpa napata vaikka kuvan pennuista liitettäväksi Aksun kuvakansioon.

Vienolle Kainuun Haukkuvien palkinto 22.2.2019
Kekkeruusin Vieno on osoittanut kuuluvansa kestomenestyjiin. Perjantaina olleessa Kainuun Haukkuvien Lintukoirien vuosikokouksessa Vieno palkittiin kerhon parhaana koirana vuoden 2018 ansioilla mitattuna. Kun Vieno oli saanut vastaavan palkinnon edellisenä vuonna Pohjois-Pohjanmaan pystykorvakerholta, voidaan Vienon ansiot tunnustaa kiistattomiksi viimeisiltä vuosilta. Suuret onnittelut Vienolle ja koko perheelle menestymisestä. Palkintoa noutamaan oli saapunut koko perhe, Iita mukaanlukien. Iita käytti kokouksessa muutamia kirkasäänisiä puheenvuoroja, joskaan niistä eivät muut saa selvää. Laitan kuvan Vienosta palkintoineen hänen kansioonsa.

Halli läksi uuteen kotiin 15.2.2019
Kekkeruusin Halli löysi uuden kodin Puolangalta, kun Kari J. Hartikainen otti sen hoiviinsa. Tänään tehtiin koirasta kaupat ja mukana oli koko perhe. Halli tuntuu viihtyvän erinomaisesti uudessa perheessään ja on ollut siellä kokeiluna yli kuukauden ajan. Halli on luonteeltaan erityisen mukava koira ja siitä on vaikea olla tykkäämättä. Paljon onne Hallille uuteen kotiin!

Vellamolle sitsutusta C O C -kisassa 9.2.2019
Kekkeruusin Vellamolle oli annettu oikeutus osallistua vuoden hienoimpaan koiratapahtumaan Champion of Champions 2019 kisaan. Sinne pääsevät vain todella menestyneet koirat ja Vellamo sinne pääsi lähinnä rodun päänäyttelyn voitolla ja Jyväskylän NORD- kisan BIS1 -tuloksella. Kisa on iltapukukisa ja kuteet täytyy olla sen mukaiset. Perttu oli matkassa ns. "koirahullutnaisetjaperttu" -tiimillä ja lähtöpaikka oli Kemin seutu. Auto oli hajonnut matkalla, mutta siitäkin oli selvitty. Varsinaisessa kisassa oli luokkana kotimaiset rodut ja valioluokka, joihin Vellamo osallistui molempiin. Ekana järjestetyn kotimaisten kisan Vellamo voitti - tuomarina Marja Talvitie. Sitten illemmalla järjestettiin varsinainen finaali, eli valioluokan koirat. Ihme ja kumma - Vellamo voitti senkin ja siitä tuli koko kisan kunkku! Viimeisessä parissa oli vastassa todella hieno Karhukoira Rohmoivan Aava, mutta senkin kohtaloksi tuli jääminen hopealle. Onnittelut Vellamolle ja Pertulle!
Kasvattajana kokee harvoin tällaisia ilon ja onnen hetkiä, kun oma kasvatti menestyy toistuvasti isoissa hienoissa tapahtumissa. Se vie sanattomaksi ja on yritettävä vain kerrankin nauttia tilanteesta. Vellamon omistaja Perttu on todella hieno poika ja hänen vanhempansa ovat antaneet taloudellisen pohjan tälle sitkeälle yrittämiselle ja menestymiselle - kiitos siitä teille kaikille! Olen sen monta kertaa sanonut ja sanon vieläkin - ilman teitä koirieni ostajiksi valikoituneita muitakin hienoja ihmisiä, kasvatustyöni ei olisi koskaan tullut esille. Nöyrät kiitokset siitä teille kaikille!
Laitan muutamia kuvia edellä mainitusta tapahtumasta kuukauden kuviin ja Vellamon kansioon, kunhan saan niitä käsiini. Niitä on jo facebookissa.

Aksu ja Vicky voittajia Kajaanin KV-näyttelyssä 13.1.2019
Kajaanin KV-näyttely on ollut perinteisesti kekkeruusilaisten näytön paikka. Niin oli nytkin, sillä peräti seitsemän kasvattiani oli ilmoitettu sinne. Mielessäni ajattelin sinne saatavan kunnolisen kasvattajaryhmän, mutta eihän se aina käy niinkuin haaveillaan. Vellamolta tuli tieto edellisenä iltana, että toisessa silmässä on jotakin vikaa, kun siristää sitä. Perttu päätti jäädä pois kokonaan, koska pahemman sairastumisen vaara oli ilmeinen ja myös sairaan koiran tuominen näyttelyyn on kiellettyä. Oltiin sitten pienemmällä porukalla liikkeellä. Heti kärkeen tuli jobinpostia, kun aina luotettava Uska sai laatumaininnan H (hyvä) ja putosi pois jatkosta. Junnunartuista Helmi sai myös H:n ja Hilu EH:n. Käyttöluokassa esitettiin Elli ja sille tuli laatumaininta EH. Enne sai puolestaan taas H:n ja näinollen ryhmää ei saatu kokoon lainkaan, vaikka Vicky sai kokonaisuudessaan arvostelun: VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP. Jatkoa ajatellen on muistettava, että junnunartut ovat vielä kovin nuoria ja rakenteeltaan keskeneräisiä. Ennellä oli karvan ajo, joka alensi sen näyttelykuntoa radikaalisti. Elli esitettiin liian lihavassa kunnossa. Lieneekö omistaja syöttänyt sille liikaa kinkkua?
Esitin oman koirani Aksun urosten valioluokassa. Aksu esiintyi tapansa mukaan mallikkaasti ja sai kokonaisuudessaan arvostelun: VAL-ERI VAK1 SA PU1 CACIB ROP RYP-2. Aksun menestyminen ryhmässä lämmitti kovasti sydäntä, sillä se on KV-näyttelyssä ulkomaalaisen tuomarin arvostellessa kovin harvinaista. En saanut Aksua esiintymään aivan huipputasoisesti, sillä koira alkoi väsyä koko päivän hallilla olostaan. Voi myös olla niin, että hihnan toisessa päässä oli myös pientä ylimääräistä jännitystä. Kisa meni kuitenkin hienosti kaikilta osin. Suuret kiitokset kasvattieni omistajille siitä, että jaksoitte taas tuoda koiraanne esille!!! Kuukauden kuvana voittajapariskunta.

Vieno ja Enne riehuivat Ilmajoella 5.-6.1.2019
Loppiaisen aikaan järjestettävään LINT-kokeeseen aiottiin mennä porukalla Matin ja Paulin kanssa koirinemme. Matin koira Vicky tuli kuitenkin kiimaan, eikä sen kanssa voinut lähteä sinne. Aksun pönttö meni kotona sekaisin, kun neljä koiraa viereisissä häkeissä oli kiimassa. Se esti Aksun lähdön kokeeseen. Onneksi Vieno kuitenkin pääsi lähtemään.
Vieno saavutti ensimmäisenä päivänä kokeessa hienon LINT-1/89 pisteen tuloksen, sijoittuen toiseksi ja saaden VaraCACIT:n. Tällä tuloksella Vienosta tuli käyttövalio ja ns. kaksoooosvalio! Paljon onnea Vienolle ja omistajilleen Paulille ja Riikalle Vaalaan!
Enne starttasi toisena päivänä, mutta tuurit eivät olleet paikallaan. Tuloksena muutamia pieniä tapahtumia, joista kuitenkin kertyi palkintosijaan oikeuttava pistemäärä tuloksella LINT-3/57 pistettä. Sillä tuloksella Enne sijoittui koko kisassa sunnuntaina neljänneksi. Koira pelasi kyllä hyvin, puustalöytö ja pieniä haukkuja. Onni parempaan ei ollut nyt myötä.

Vuoden ensimmäisenä päivänä 1.1.2019

Katsaus menneeseen - vuosi 2018
Vuoden vaihteessa on ollut tapana vilkaista päättyneen vuoden tapahtumiin omien koirien ja kasvattieni osalta. Jalostuksen puolella oli kennelissäni uusien pentujen vuosi. Tuuli asututettiin Loukkaharjun Nikkarin Sepolla ja tuloksena syntyi kuusi pentua, kolme urosta ja kolme narttua. Pentue oli tasainen ja ne pääsivät hyviin koteihin. Yksi pennuista, uros Halli, jäi kotiin.
Jalostuskoiraksi hankkimani Kylkisalon Aksu alkaa olla viittä vaille valmis tehtäväänsä, sillä se sai kuluneen vuoden aikana vahvistuksen Kansainvälisen Muotovalion arvoon C.I.B. Aksu kävi myös elokuun alussa Alankomaissa Sarin mukana ja sai siellä rotutasolla kaiken mahdollisen. Sieltä tuli tittelit NL-MVA, BENELUXV-18 ja MV-18. Kotimaan näyttelykehissä menestyminen on ollut vaatimatonta edellisiin tuloksiin verrattuna. Koepuolella Aksu saavutti taas Kuhmon KV-kokeessa hyvän tuloksen LINT-1/91 p. Se ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt voittoon. Yritimme sitkeästi saada viimeistä ykköstä koepuolelta, mutta onni ei ollut tänä kautena myötä. Aksua käytin jalostukseen kahdelle nartulle ja niistä tuli yhteensä 7 jälkeläistä.
V-pentueen tytöt olivat taas menestyjiä laajalla rintamalla. Vellamo oli toistamiseen rotujärjestön päänäyttelyn kirkkain tähti ja se sai BIS1-tuloksen. Vellamo sai valtavasti huomiota myös marraskuussa isossa Jyväskylän NORD-näyttelyssä, jossa se valittiin näyttelyn kauneimmaksi koiraksi BIS1. Vieno onnistui puolestaan piirinmestaruuskokeessa, haukkuen jatkopaikan hyvällä LINT-1/83 p. -tuloskella. Vicky onnistui Ylivieskan KV-kokeessa marraskuussa ja sai sieltä hienon LINT-1/91 p. -tuloksen ja CACIT:n. Koiramessujen näyttelyissä tulokset olivat vaatimattomat koirien tasoon nähden. Siellä oltiin Aksun, Vickyn ja Vellamon kanssa. Tulevana vuotena yritämme taas täysillä.

Haluan jälleen kerran tuoda julki oman osuuteni ja Kekkeruusilaisten menestymisen perustan. Se on ainostaan omien kasvattieni omistajien aktiivisuudesta kiinni, menestyykö kennelissä kasvatetut koirat. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Miellyttävää ja Onnekasta Koiravuotta 2019 !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------