Muokattu: 28.1.2018 klo 15:21.

KEKKERUUSIN KENNELIN PENTUKAUPPA

Tämän kennelin tarkoituksena on tuottaa korkealaatuisia suomenpystykorvan pentuja. Niiden on tarkoitus esiintyä hyvinä rotunsa edustajina metsästyskokeissa, näyttelyissä ja omistajansa uskollisena ystävänä eränkäynnissä. Koiria ei myydä seurakoiriksi eikä talonvahdeiksi ohikulkijoiden kiusattavaksi.

Kasvatustoiminnastani olen saanut Suomen Kennelliiton myöntämän Lauri Vuolasvirta -palkinnon joulukuussa 2015. Se on Suomen Kennelliiton korkein huomionosoitus kasvatustoiminnasta. Ulkomuodon osalta kasvattini ovat esiintyneet menestykkäästi koiranayttelyiden kasvattajaryhmissä. Tästä osoituksena eräs arvio rodun hyvin tuntevalta ulkomuototuomarilta Paavo Mattilalta Oulun KV-näyttelystä 9.7.2016. Ryhmä oli näyttelyn toiseksi kaunein kasvattajaryhmä. Tässä linkki arvosteluihin, josta löytyy Paavo Mattilan sanallinen arvostelu. Sieltä voi selata myös aikaisempia ja myöhempiä sanallisia arvosteluja.

Tästä kennelistä hankitulla pennulla täytyy olla mahdollisuus näyttää taitonsa näyttelyissä ja käyttökokeissa, edellyttäen että koiralla näyttää olevan edellytyksiä niissä pärjäämiseen. Koiran hankintaan täytyy olla koko perheen suostumus. Suosittelen Suomen Kennelliiton jäsenyyttä.

Kasvattajana haluan aina tietää jo etukäteen, millaisiin olosuhteisiin luovuttamani pentu mahdollisesti joutuu. Jos haluat pennun kennelistäni, ole valmis perustelemaan mahdollisuutesi sen kokonaisvaltaisesta kasvattamisesta ja kilpailuttamisesta. Suositeltavaa koiran ostajalle on olla LINT-kokeiden palkintotuomari tai omata vastaavat tiedot. Etusijalla ovat aina jo näyttöjä koiran kilpailuttamisesta omaavat henkilöt, mutta nuoret potentiaaliset harrastajat tulevat myös kyseeseen. Jokaisen ostajaehdokkaan haluan nähdä kasvokkain ja käydyn keskustelun perusteella teen päätökseni pennun myynnistä. Se voi olla myös kielteinen. Kennelistäni pennun ostaneelle annan kaiken tukeni koiran pitoon liittyvissä asioissa koko sen eliniän ajaksi.

Koiran kaupassa käytän 15 % pennun hinnasta olevaa varausmaksua. Varausmaksu suoritetaan pennun ollessa 5 viikon ikäinen, jolloin pennun valinta myös tehdään. Varausmaksu hyvitetään pennun hinnassa. Pentua ei luovuteta, ennenkuin kauppahinta on kokonaan maksettu.

Jos kennelistäni ostettu pentu ei laadullisesti miellytä ostajaansa ja hän tulee katumapäälle pennun hankinnasta, sitoudun ostamaan pennun takaisin sen ostohinnalla. Ostajan ei tarvitse ilmoittaa syytä tyytymättömyyteensä. Takaisin ostamisen sitoumus on voimassa niin kauan, kunnes pentu täyttää kaksi vuotta.

Ennen pentujen teettämistä otetaan listalle mahdollisia halukkuuksia pennun hankintaan. Etukäteen ei oteta vastaan varsinaisia varauksia, vaan valitsen ostajaehdokkaat halukkuutensa ilmoittaneista em. vaatimukset täyttäneistä henkilöistä.

Kennelini seuraava pentue teetetään omalla koirallani Tuulilla. Nyt tapahtuma on käsillä, kun Tuuli astutettiin Loukkaharjun Nikkarin Sepolla 26.1.2018. Pentujen pitäisi syntyä parin kuukauden kuluttua, eli maaliskuun 30. päivä Pitkänä perjantaina. Linkistä löytyvät kuvat ovat parin vuoden takaa, mutta Sepon tuore kuva löytyy kuukauden kuvista, jossa se esiintyy Vickyn kanssa Voittaja-2017 näyttelyn ROP-kehässä.

Pentuja
V-pentueen edustaja koppivahtina, Voitto. --- Kuva: Aimo Sutinen ---