Muokattu: 25.9.2019 klo 08:36.

KEKKERUUSIN KENNELIN PENTUKAUPPA

Tämän kennelin tarkoituksena on tuottaa korkealaatuisia suomenpystykorvan pentuja. Niiden on tarkoitus esiintyä hyvinä rotunsa edustajina metsästyskokeissa, näyttelyissä ja omistajansa uskollisena ystävänä eränkäynnissä. Koiria ei myydä seurakoiriksi eikä talonvahdeiksi ohikulkijoiden kiusattavaksi.

Kasvatustoiminnastani olen saanut Suomen Kennelliiton myöntämän Lauri Vuolasvirta -palkinnon joulukuussa 2015. Se on Suomen Kennelliiton korkein huomionosoitus kasvatustoiminnasta. Ulkomuodon osalta kasvattini ovat esiintyneet menestykkäästi koiranayttelyiden kasvattajaryhmissä. Tästä osoituksena eräs arvio rodun hyvin tuntevalta ulkomuototuomarilta Paavo Mattilalta Oulun KV-näyttelystä 9.7.2016. Ryhmä oli näyttelyn toiseksi kaunein kasvattajaryhmä. Tässä linkki arvosteluihin, josta löytyy Paavo Mattilan sanallinen arvostelu. Sieltä voi selata myös aikaisempia ja myöhempiä sanallisia arvosteluja.

Tästä kennelistä hankitulla pennulla on mahdollisuus menestyä näyttelyissä ja käyttökokeissa. Kasvattajana annan täyden tukeni niihin valmistautumiseen. Olisi suositeltavaa, että koira pääsisi esille, edellyttäen että sillä näyttää olevan edellytyksiä niissä pärjäämiseen. On kuitenkin todettava, että koiran osallistumisista erilaiseen toimintaan päättää aina koiran omistaja. Koiran hankintaan täytyy olla koko perheen suostumus. Suosittelen Suomen Kennelliiton jäsenyyttä.

Kasvattajana haluan aina tietää jo etukäteen, millaisiin olosuhteisiin luovuttamani pentu mahdollisesti joutuu. Jos haluat pennun kennelistäni, ole valmis perustelemaan mahdollisuutesi sen kokonaisvaltaisesta kasvattamisesta. Jokaisen ostajaehdokkaan haluan nähdä kasvokkain, jolloin käydyn keskustelun perusteella tehdään päätös pennun kaupasta. Kennelistäni pennun ostaneelle annan kaiken tukeni koiran pitoon liittyvissä asioissa koko sen eliniän ajaksi.

Koiran kaupassa käytän 15 % pennun hinnasta olevaa varausmaksua. Varausmaksu suoritetaan pennun ollessa 5 viikon ikäinen, jolloin pennun valinta myös tehdään. Varausmaksu hyvitetään pennun hinnassa. Pentua ei luovuteta, ennenkuin kauppahinta on kokonaan maksettu.

Jos kennelistäni ostettu pentu ei laadullisesti miellytä ostajaansa ja hän tulee katumapäälle pennun hankinnasta, sitoudun ostamaan pennun takaisin sen ostohinnalla. Ostajan ei tarvitse ilmoittaa syytä tyytymättömyyteensä. Takaisin ostamisen sitoumus on voimassa niin kauan, kunnes kasvattamani pentu täyttää kaksi vuotta.

Ennen pentujen teettämistä otetaan listalle mahdollisia halukkuuksia pennun hankintaan. Etukäteen ei oteta vastaan varsinaisia varauksia, vaan otan yhteyttä halukkuutensa ilmoittaneisiin em. vaatimukset täyttäneisiin henkilöihin.

Kennelin seuraava pentue teetetään nuorella nartullani Kekkeruusin Ellillä. Syksyn metsästysreissuilla tulin vakuuttuneeksi Ellin metsästysominaisuuksista, joten sitä voidaan käyttää jalostukseen. Uroksena käytän omistamaani ja kotona asuvaa Kylkisalon Aksua. Olen hankkinut Aksun jalostuskoiraksi ja siinä tehtävässä se myös tulee toimimaan lähinnä omien kasvattieni partnerina. Ellin kiiman luulen ajoittuvan vuodenvaihteeseen 2019 - 2020.

Pentuja
V-pentueen edustaja koppivahtina, Voitto. --- Kuva: Aimo Sutinen ---