Muokattu: 28.1.2023 klo 16:44.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2023 ---,---,---


PEVISA-tarkastus Iisalmessa, /päivitys 28.1./
Tänään käytiin kaikkien koirieni kanssa silmien uusintatarkastuksessa Iisalmessa. Kaikkien silmät oli tarkastettu ja todettu teveiksi jo aikaisemmin, mutta rodun uuden PEVISA-ohjelman mukaan ne eivät olleet enää voimassa, kun tarkastus oli suoritettu alle kolmivuotiaana. Nyt kuitenkin tämä uusi tarkastus osoitti, että kenenkään koiran silmissä ei ollut tapahtunut sairauteen viittavia ominaisuuksia. Tämä käynti oli kuitenkin pakollinen, koska aion teettää vielä molemmilla nartuillani ainakin yhden pentueen.

Tamminäyttely - Kajaanin KV 2023, /päivitys 8.1./
Tänään käytiin näyttelykehässä Kajaanissa Jyryn ja Aksun kanssa. Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen ja hänen mukaansa minun esittämäni koirat olivat ns. mitään sanomattomia. Jyrylle tuli laatumaininta ERI3 ilman SA:ta. Aksu sai sen sijaan SA:n ja sijoittui luokassaan kakkoseksi. Lopulta PU-kehässä ranking oli sija nelonen - huonoin vuosikausiiin. Tälle tuomarille ei näytä minun kasvatuslinjani sopivan, joten siitä on tehtävä omat johtopäätökset. Minulle ne ovat yksiselitteiset. Hilu oli ilmoitettu näyttelyyn, mutta hänen karvapeitteensä oli niin huonossa kunnossa, etten vienyt Hilua ollenkaan näyttelyyn. Uska oli kehässä veteraaniluokassa ja sai sieltä VET-SERT:n ja oli paras veteraani. Ilpolle annettiin nyt vain EH, vaikka koira oli tosi hyvässä kunnossa. Into oli myös ilmoitettu näyttelyyn, mutta omistajien flunssaan sairastelut johtivat matkan peruuntumiseen.
On ryhdyttävä pohtimaan, joko olisi aika lopettaa myös näyttelyissä käynti omien koirien kanssa. Laitoin kuitenkin tästä näyttelystä pari kuvaa kuukauden kuviin.

Katsaus menneeseen - vuosi 2022, /päivitys 1.1./
Vuoden vaihteessa on ollut tapana vilkaista peräpeiliin, eli katsaus päättyneen vuoden tapahtumiin. Jalostuksen puolella oli kennelissäni pennutuksen kannalta välivuosi. J-pennut tulivat kesällä vuoden ikään ja aloittelivat aikuisten koirien vaativia tehtäviä. Juuli kävi jo näyttelykehässä ja odotan sille menstystä jatkossa. On vielä kovin nuori suuriin saavutuksiin, mutta omaa kyllä hyvää potentiaalia. Muut saman pentueen jäsenet keskittyivät metsäpuolen harjoitteluun ja alkoivat saada siellä juonen päästä kiinni. Jelli ja Jalo kävivät metsästysmatkalta palatessaan täällä Nakertajassa ja myös niistä on kehittymässä kelpo koiria. Jyryä nään ehkä useimmin, koska omistajalla on vierailuindressejä tänne Kainuuseen. Nyt vuoden vaihteessa Jyry tulee tänne hoitoon ja samalla vien pikkupojan näyttelykehään Kajaani KV-näyttelyssä.

Omalta kohdaltani kilpailu-urani oli keskeytyksissä, enkä osallistunut yhteenkään haukkukokeeseen omilla koirillani. Näyttelykäyntejä tuli vain kolme kappaletta kuluneen vuoden aikana. Aksun ja Hilun menestys näissä näyttelyissä ei ollut kummoinen. Sen sijaan kasvateistani I-pentueen jäsenet jatkoivat näyttelyuraansa laajalla rintamalla. Merkittävä ja tunteita herättävä tulos tuli Ilpolle kesällä Suomussalmella, kun se valittiin näyttelyn kauneimmaksi koiraksi - siis BIS1. Impi napsi kesän aikana tarvittavat SERT-suoritukset ja loppusyksystä meni LINT-kokeeseen saaden sieltä LINT1/75 p. Tällä tavalla Impistä tuli Suomen Muotovalio. Ilmatar kävi hakemassa myös kolmannen SERT:n ja seuraavana on vuorossa käyttökokeet. Myös Into on menestynyt hyvin näyttelyissä ja sille on saatu metsällä hienoja suorituksia. Kaikille I-pentueen jäsenille on saatu syksyn aikaan tiputukset, joka on kasvattajalle aina hieno asia.

Kiitos teille kaikille kasvattieni omistajille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä! Nykyisellään hyvät ihmisuhteet tuntuva yhä tärkeämmiltä. Lisäilen kotisivuilleni Kuvat-osioon lähettämiänne kuvia tärkeimmistä tapahtumista.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Hyvää ja Onnekasta Koiravuotta 2023 !!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------