Muokattu: 25.9.2022 klo 13:29.

---.---.--- TÄSSÄ KEKKERUUSIN KENNELIN JA SIELLÄ KASVATETTUJEN KOIRIEN TAPAHTUMIA 2022 ---,---,---


Pahoin pelätty vieras tuli viime viikolla - KORONA /päivitys 25.9./
Viime viikolla olo rupesi tunyumaan sairaan oloiselta, kuivaa yskää, lihasten ja nivelten särkyä sekä väsynyttä oloa. Luulin sitä ensi ylirasitukseksi, mutta eilen kotitesti osoitti sen oleven Koronaa. Tosi kurjan oloinen tauti, mutta se on vain sairastettava rauhassa. Vaimollani Tertulla se esiintyy lähes samanlaisilla oireilla ja hänenkin testitulksensa oli positiivinen. Tämä tietää ainakin sitä, että emme voi ottaa vieraita vastaan muutamaan viikkoon ja joudumme käyttämään Heidin apuja kaupassa käynnin kanssa.
Hyviäkin uutisia on kantautunut kasvateistani. Ilpo on osoittautumassa kunnolliseksi metsäkoiraksi, sillä Ville on päässyt ampumaan sille jo kaksi teertä haukkuun viime viikon aikana. Kelithän paranevat nyt, kun metsä alkaa puhditumaan.
Viime viikolla kävi ohikulkumatkalla meillä myös Ilmatar (Perhe on ryhtyneet kutsumaan sitä helpommalla nimellä LOUHI). Hyviä yrityksiä metsässä oli ollut, mutta linnut olivat olleet arkoja.

Hilu siirtyi kennelini koiraksi tänään /päivitys 17.7./
Kasvattamani Kekkeruusin Hilu, joka oli tyttäreni Heidin omistuksessa, päätettiin siirtää takaisin Kekkeruusin kennelin koiraksi. Hilu viihtyy täällä Nakertajassa hyvin ja sillä on mahdollisuus paljon parempaan koiran elämään Ellin ja Aksun kanssa. Hilu on ollut aika pitkään jo Nakertajassa minun hoidossani ja olemme tulleet hyvin toimeen keskenämme. Minulle Hilu on tärkeä koira, eikä Heidi halunnut pahoittaa minun mieltäni viemällä koiraa takaisin pieneen häkkiin. Olimme Heidin kanssa samaa mieltä omistajan vaihdoksesta ja tuskin Hilullakaan on mitään sitä vastaan. Laitan lähiaikoina Hilun tiedot kotisivuilleni.

Juuli vierailulla kasvattajan luona tänään /päivitys 10.7./
Kasvattamani Kekkeruusin Juuli kävi tänään vierailulla Nakertajassa Tarjan ja Jussin kanssa. Juulista on kasvanut lupaavan oloinen pikku tyttö, jolla on vielä pentukarva ulkoasussa. Kun karva vaihtuu, luulen ulkomuodon olevan aika hyvä näyttelyitä silmällä pitäen. Muutenkin Juuli vaikutti varsin hienolta ja tasapainoiselta koiralta. Hilu-äiti meinasi aluksi hieman höykyttää, mutta tovin kuluttua tulivat toimeen hyvin keskenään. Myös isä-Aksun kanssa välit olivat kunnossa, samoin täti-Ellin kanssa. Koirat pääsivät juoksentelemaan isossa tarhassa vapaana pitkän aikaa ja tällä tavalla Juuli sai tuntumaa muihin koiriin. Tarja otti perhekuvan, jossa Juuli esiintyy vanhempiensa kanssa. Laitoin sen kuukauden kuvaksi näille sivuilleni. Samalla laitoin Juulin 1-vutis kuvan Juulin kansioon.

Jelli ja Jyry vierailulla kasvattajan luona tänään /päivitys 19.6./
Kasvattamani Kekkeruusin Jelli ja Kekkeruusin Jyry olivat vierailulla tänään kasvattajansa luona. Jyry on jo vanha tottunut kävijä kasvatuskodissaan, mutta Jelli aristeli aikuisia, vierailta tuntuneita muita koiria. Pian kuitenkin koirat tottuivat toisiinsa ja varsinkin kasvattieni äiti Hulu leikki lastensa kanssa pitkän aikaa sateisessa säässä. Molemmat pennut ovat kasvaneet hyvin ja niistä on odotettavissa hyviä lajinsa edustajia tuleviin koitoksiin niin metsästyksessä kuin näyttelykehissäkin. Jellin erikoisominaisuus näyttää olevan hyvä liikkuvuus, mitä edesautta koiran keveys. Oli mukava nähdä kasvatteja pitkästä aikaa. Otin muutaman kuvan ja lisäsin ne koirakohtaisiin kuvakansioihin.

Ilpolle huippuhyvä menestys Suomussalmella tänään /päivitys 5.6./
Kasvattamani Kekkeruusin Ilpo osallistui tänään ryhmänäyttelyyn Suomussalmella menestyksekkäästi. Tuomarina rodussa oli Mari Lackman ja hän valitsi Ilpon rodun parhaaksi. Ryhmässä tuomarina oli Marianne Holm ja hänkin valitsi Ilpon ykköseksi. Kun sama tuomari arvosteli BIS-kehän ja totesi Ilpon olevan siinäkin paras, tuli Ilposta koko näyttelyn kaunein koira. Tulos kokonaisuudessaan oli AVO-ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP RYP-1 BIS-1. Suuret onnittelut Ilpolle ja hänen taustajoukoilleen sinne Hyrylle! Laitan Ilpon kuvan tämän kuukauden kuvaksi, kunhan saan sen Villeltä.

Aksulla uusia jälkeläisiä /päivitys 1.6./
Aksulla astutettu Kultakurkun Kiri teki tänään pentueen, jossa oli kolme urosta ja kaksi narttua. Pentueesta on ennakkoon varattu yksi narttu ja yksi uros. Nopsa pennun tarvitsija voisi saada tällaisesta yhdistelmästä vielä pennun itselleen. Kirin omistaa Kuhmolainen Kauko Kilpeläinen. Pentue tullenee SPJ:n pentupalstalle ja niille lienee kohtalaisesti kysyntää.

Vickylle pentue vapun alla /päivitys 30.4./
Täällä on surkeat kelit, jos ajattelee kevään juhlan Vapun olevan ovella. Lunta on satanut koko päivän ja on ollut muutenkin kylmää. On sentään jotakin uuttakin tapahtunut, kun kasvattini Vicky on tehnyt eilen pentueen. Siinä tuli neljä narttua ja kaksi urosta. Myös Vicyn lapsella Jelillä on kolmen pennun pentue parin viikon iässä. Siinä pentueessa on vain yksi narttu ja uroksia on kaksi. Koirat ovat Matti Heikkisen omistuksessa, eikä hän ole vielä kaupannut niitä mihinkään. Sieltä voisi tosi koiramies saada hyvätasoisen pennun itselleen, jos toimii ripeästi. Koirien kotipaikka on Kajaani.

Kajaanin KV-näyttelyssä /päivitys 10.4./
Viime sunnuntaina järjetettiin siirretty Kajaanin KV-näyttely, jossa mukana oli omasta tarhastani Aksu ja Hilu. Ulkomuototuomari, joka oli uransa varrella arvostanut kovastikin minun kasvattejani, ei sillä kertaa korostanut koirieni parhaita puolia. Aksun tavanomaisen hyvä ryhti, loistava liikkuminen ja kokonaisuudessaan hyvä esiintyminen jäivät nyt vähäiselle huomiolle. Koiran omistajana näköjään vanhetessani herkistyn liikaa, ja liiallisista odotuksista aiheutuvat pettymykset menevät herkästi ihon alle. Pitäkää te, muut ystäväni, varanne tällaisesta!
Hilu ja Ilpo saivat laatumaininnat EH ja Aksulle sentään ERI1 SA PU1 CACIB VSP. Ainoa hyvä puoli noissa arvosteluissa oli se, että päästiin 7 km:n kotimatkalle hyvissä ajoin. Laitoin kuvia koirakohtaisiin kansioihin ja Aksun kuvan kuukauden kuvaksi. Aksu on tavattoman hyvässä fyysissessä kunnossa ja joissakin silmissä lihaksikkuus näkyy liikana lihavuutena. Aksu ja Hilu ovat juosseet pyörän vieressä vuoden alusta n. 720 km ja kävelylenkit yli 200 km sen päälle. En usko liikkeissä olevan löysyyttä, ainakaan liikuttelun puuttesta. Rakenteellista puutetta etulöysyyteen ei minun silmäni ei ole kyllin hyvä havaisemaan.

Synttäreitä maaliskuun 26. päivänä, /päivitys 26.3./
Tämä päivämäärä on kasvatustyössäni merkittävä, sillä peräti kolme pentuetta on syntynyt juuri tällä päivämäärällä. T-pentue syntyi v. 2010, V-pentue v. 2014 ja H-pentue v. 2018. T-pentueeseen kuului oma koirani Tuuli, jonka jälkeläisiä ovat V-pentueen ja H-pentueen yksilöt. Olen ymmärtänyt, että kaikkien näiden pentujen omistajat ovat olleet tyytyväisiä koiriinsa ja niiden luonneominaisuudet ovat huippuluokkaa. Lisäksi, varsinkin V-pentueen nartut ovat ihastuttaneet kanssakilpailijoitaan näyttelykehissä ja koepaikoilla. Olen kuullut usamman ulkomuototuomarin mainitsevan, että Vellamo olisi Suomen kaunein suomenpystykorva. Olihan se voittanut päänäyttelyn BIS1-palkinnon kolme kertaa peräkkäin. Olivathan ne V-pentueen muutkin tytöt valtavan hyvin menestyneitä, josta olen kiitollinen niiden omistajille. ONNEA SANKAREILLE !!!
Laitan kuukauden kuvaksi omassa tarhassa asuvia tyttöjä

Kuulumisia maaliskuun puolivälissä, /päivitys 12.3./
Alkuvuosi on ollut kenneltoiminnassa hiljaisempaa. Yritin astutusmahdollisuutta Ellin ja Aksun kesken heti vuoden vaihteen jälkeen, kun annoin niiden olla keskenään Ellin kiiman aikana. Astuminen ei ollut kuitenkaan tapahtunut ja se todettiin ultraamalla. Seuraava yritys tehdään sitten Hilun astuttamisena seuraavaan kiimaan.
Talvi on täällä ollut kova. Lumitöitä on saanut tehdä aivan tarpeeksi ja asuintiloja lämmittää puulla ja sähköllä. Toki minulla on lämmitettänä myös koiratalo ja autotalli, joten sähkölaskut ovat näin talviseen aikaan isot.
Aloitin koirien liikuttamisen pyörä- ja jalkalenkkien avulla vuoden vaihteessa. Aksu ja Hilu juoksevat haarahihnassa yhteisellä lenkillä 13 - 21 km:n lenkkejä. Kävelylenkit ovat olleet 4 - 5 km:n mittaisia ja nille pääsee myös Elli mukaan. Kiertelemme tässä kylällä iltaisin valaistuilla teillä ja katujen varsilla. Kolmen koiran pitäminen kurissa hihnojen päässä, asettaa joskus haasteita, kun vastaan tulee muita koiria.

Katsaus menneeseen - vuosi 2021, /päivitys 2.1./
Vuoden vaihteessa on ollut tapana vilkaista peräpeiliin, eli katsaus päättyneen vuoden tapahtumiin. Jalostuksen puolella oli kennelissäni pennutuksen kannalta Hilun vuoro osallistua jalostukseen. Hilu oli jalostuslainassa tyttäreltäni Heidiltä. Astutin Hilun omalla uroksellani Aksulla ja tulos oli aika lailla onnistunut. Pennut syntyivät 4.7. ja kyseessä siis olivat ns. kesäpennut. Pentueessa oli kaksi urosta ja kaksi narttua. Synnytys oli tavanomainen Heidin toimiessa avustajana. Hilu hoiti pentujaan hyvin ja pennut kasvoivat normaaliin malliin. Sain kaikille peenuille hyvät kodit ja olen seuraillut niiden alkuvaiheita Whats Apin kautta. Jyryn ja Juulin luona olen myös vieraillut. Jyry tulee meille hoitoon omistajan ulkomaan matkan ajaksi ja pääsen tutustumaan taas Jyryyn paremmin. Yritän saada Jyrystä muutaman kuvan täällä olonsa aikana kuvakansioon.

Omalta kohdaltani kilpailu-urani oli keskeytyksissä, enkä osallistunut yhteenkään haukkukokeeseen omilla koirillani. Myöskään näyttelykäyntejä ei tullut yhtään kappaletta kuluneen vuoden aikana. Kasvateistani I-pentueen jäsenet aloittelivat näyttelyuraansa. Parhaiten olivat näkyvillä Ilmatar ja Impi. Molemmat koirista pääsivät jo SERT:n makuun, Ilmatar jopa kahteen kertaan.

Sain taas yhden pentueen maailmalle ja samalla sain hyviä ystäviä itselleni uusista pentujen omistajista. Kiitos teille kaikille erinomaisesta tuesta toimintaani kohtaan - olette olleet todella hienoja ihmisiä! Nykyisellään hyvät ihmisuhteet tuntuva yhä tärkeämmiltä.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekkeruusi toivottaa - Hyvää ja Onnekasta Koiravuotta 2022 !!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------