Muokattu: 25.9.2019 klo 11:32.
.

KENNELIN KOIRIEN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TILAT

Kekkeruusin Kennelissä koirat asustavat koiratarhassa. Tarha on jaettu kolmeen häkkiin, joista kustakin on oma vapaa sisäänkäynti 3 x 3 m²:n kokoa olevaan puurakenteiseen kennelrakennukseen. Lämmitys on hoidettu lattialämmityksen avulla. Rakennuksessa pidetään lämpötila noin +12 celsiusasteen tienoolla. Rakennuksessa koirilla on nukkumista varten lattiatasosta puoli metriä koholla olevat laverit. Jokaisessa osastossa on päivittäin vaihdettava raikas juomavesi tarjolla. Ruokinta tapahtuu pääsääntöisesti koiratalossa, joskus sisätiloissa asuinrakennuksessa. Oven puoleinen osa toimii hoitotilana ja siellä on tilaa seisoa vapaasti.

Pihan alueelle on rakennettu koirien juoksutustarha, jonne päästetään kaikki yhtä aikaa. Tarhan koko on noin puoli hehtaaria. Koirat telmivät ja juoksevat isossa tarhassa aktiivisesti, kun koko porukka on koolla. Koirat kisailevat keskenään ja vauhtia riittää.

Koiria käytetään myös sisätiloissa lähes päivittäin.Sisätiloissa nakerrellaan usein puruluita. Koirien hyvinvointia voidaan seurata etäkäyttöön rekennetun kameraverkon avulla, jolloin internetverkon yli voidaan käydä virtuaalisesti katsomassa koiria. Pennutuksen aikaan yksi tarhoista toimii siinä käytössä. Sen sisä- ja ulkotilaan pääsee vierailemaan myös virtuaalisesti.


Koiratalo
Koiratalo syksyllä 2011. ---Kuva: Hannu Huttu ---