Muokattu: 11.7.2021 klo 20:49.

KEKKERUUSIN KENNELIN PENTUKAUPPA

Tämän kennelin tarkoituksena on tuottaa korkealaatuisia suomenpystykorvan pentuja. Niiden on tarkoitus esiintyä hyvinä rotunsa edustajina metsästyskokeissa, näyttelyissä ja omistajansa uskollisena ystävänä eränkäynnissä. Koiria ei myydä seurakoiriksi eikä talonvahdeiksi ohikulkijoiden kiusattavaksi.

Kasvatustoiminnastani olen saanut Suomen Kennelliiton myöntämän Lauri Vuolasvirta -palkinnon joulukuussa 2015. Se on Suomen Kennelliiton korkein huomionosoitus kasvatustoiminnasta. Ulkomuodon osalta kasvattini ovat menestyneet yksilöinä ja koiranayttelyiden kasvattajaryhmissä hyvin. Tästä osoituksena eräs arvio rodun hyvin tuntevalta ulkomuototuomarilta Paavo Mattilalta Oulun KV-näyttelystä 9.7.2016. Ryhmä oli näyttelyn toiseksi kaunein kasvattajaryhmä. Tässä linkki arvosteluihin, josta löytyy Paavo Mattilan sanallinen arvostelu. Sieltä voi selata myös aikaisempia ja myöhempiä sanallisia arvosteluja.

Tästä kennelistä hankitulle pennulle toivon mahdollisuutta menestyä näyttelyissä ja käyttökokeissa. Kasvattajana annan täyden tukeni niihin valmistautumiseen. Olisi suositeltavaa, että koira pääsisi esille, edellyttäen että sillä näyttää olevan edellytyksiä niissä pärjäämiseen. On kuitenkin todettava, että koiran osallistumisista erilaiseen toimintaan päättää aina koiran omistaja. Koiran hankintaan täytyy olla koko perheen suostumus. Suosittelen Suomen Kennelliiton ja Suomen Pystykorvajärjestön jäsenyyttä.

Kasvattajana haluan aina tietää jo etukäteen, millaisiin olosuhteisiin luovuttamani pentu mahdollisesti joutuu. Jos haluat pennun kennelistäni, ole valmis perustelemaan mahdollisuutesi sen kokonaisvaltaisesta kasvattamisesta. Jokaisen ostajaehdokkaan haluan nähdä kasvokkain, jolloin käydyn keskustelun perusteella tehdään päätös pennun kaupasta. Kennelistäni pennun ostaneelle annan kaiken tukeni koiran pitoon liittyvissä asioissa koko sen eliniän ajaksi.

Koiran kaupassa en käytä enää varausmaksua, mutta viiden viikon iässä valinnat tehdään. Otan yhteyttä pennuistani kiinnostuneisiin henkilöihin, josko heillä olisi vielä kiinnostusta pennun hankintaan minulta. Pentua ei koskaan luovuteta, ennenkuin kauppahinta on kokonaan maksettu.

Jos kennelistäni ostettu pentu ei laadullisesti miellytä ostajaansa ja hän tulee katumapäälle pennun hankinnasta, sitoudun ostamaan pennun takaisin sen ostohinnalla. Ostajan ei tarvitse ilmoittaa syytä tyytymättömyyteensä. Takaisin ostamisen sitoumus on voimassa niin kauan, kunnes kasvattamani pentu täyttää kaksi vuotta.

Ennen pentujen teettämistä otetaan listalle mahdollisia halukkuuksia pennun hankintaan. Etukäteen ei oteta vastaan varsinaisia varauksia, vaan otan yhteyttä halukkuutensa ilmoittaneisiin em. vaatimukset täyttäneisiin henkilöihin.

Kennelissäni on tyttäreni Heidin koira Kekkeruusin Hilu jalostuslainassa. Se teki pennut 4.7.2021, joiden isänä on oma urokseni Kylkisalon Aksu. Syntyneistä pennuista kaksi on urosta ja kaksi narttua. Urokset ovat tällä hetkellä menossa tietyille henkilöille, mutta nartut ovat vielä vapaana.
Kennelin seuraava pentue teetetään ilmeisesti nartullani Kekkeruusin Ellillä. Ellin ensimmäinen pentue onnistui hyvin, joten sitä voidaan käyttää jalostukseen jatkossakin. Ellin kiiman luulen ajoittuvan syyskesälle 2021, tai vuoden vaihteeseen. Urosvalinta on vielä täysin auki.

Pentuja
V-pentueen edustaja koppivahtina, Voitto. --- Kuva: Aimo Sutinen ---